Santa Coloma ret homenatge a les víctimes dels bombardejos de 1938

L’alcaldessa Núria Parlon ha fet la descoberta d’una de les plaques ubicada als Jardins d’Ernest Lluch, un dels punts on van caure les bombes de la Guerra Civil.

Aquest divendres 13 de març, s’acompleixen 78 anys d’un dels bombardejos que van realitzar les tropes feixistes a Santa Coloma de Gramenet. Quasi vuit dècades després, l’Ajuntament i la ciutat volen retre un homenatge permanent a les víctimes d’aquella barbàrie amb la senyalització a la via pública de cinc dels llocs on van caure les bombes.

En aquest sentit, en el marc del programa municipal “Recuperem la memòria històrica”, aquest divendres 13 s'ha celebrat, als jardins d’Ernest Lluch, l’acte de descoberta d’una de les cinc plaques que s’han afegit a diferents espais de la ciutat per assenyalar de manera permanent el llocs on van impactar els projectils de la Guerra Civil espanyola. En concret s'ha fet la descoberta de la placa ubicada en aquests jardins, prop dels quals van morir dues persones víctimes dels bombardejos del 13 de març de 1937.

Homenatge permanent a les víctimes

Durant la Guerra Civil, la ciutat de Santa Coloma de Gramenet va patir els efectes dels bombardeigs sobre la població civil, als anys 1937 i 1938. Tot i que no va ser ciutat amb objectius militars estratègics, tret d’algunes fàbriques situades a l’altra riba dels Besòs, sí va ser objecte de les bombes de l’aviació feixista. Les víctimes d’aquelles accions, almenys una dotzena de persones, no van ser combatents, sinó veïns i veïnes que lluitaven sense armes per a sobreviure. Enguany, l’Ajuntament, a través del programa municipal “Recuperem la memòria històrica” està fent homenatge a aquelles persones i alhora mantenint en record d’aquells fets perquè ni a Santa Coloma ni enlloc, mai més la població civil sigui víctima de la guerra i el totalitarisme.