Santa Coloma presenta un conjunt de mesures anticrisi

L'alcalde, Bartomeu Muñoz, ha presentat aquest dimecres 11 de març un paquet de 10 noves mesures, amb una despesa que supera els 4 milions d’euros respecte al 2008, per a la promoció de l’activitat econòmica a la ciutat.

###NEWS_VIDEO_1###

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, conscient del marc econòmic difícil en el que viuen les famílies actualment, posa en marxa un pack de mesures anticrisi 2009. Les mesures són destinades a incentivar l’activitat econòmica i el comerç local, augmentar la contractació de persones en situació d’atur i, en definitiva, ajudar les famílies que es troben en una situació econòmica complicada. En conjunt es destinaran més de 4 milions d’euros en un pack de 10 noves mesures en diferents àmbits.


L’Ajuntament incrementa per al 2009 en un 190,5% el pressupost per a nous plans d’ocupació respecte al 2008,  el que suposa un augment de  1,7 milions d’euros. Amb els nous plans es contractaran directament de 352 persones en situació d’atur, per a realitzar treballs de rehabilitació i millora de l’espai públic i d’altres d’interès social.

A banda dels plans, l’Ajuntament augmenta un 40,7 % el seu pressupost destinat a la formació ocupacional i laboral dels colomencs per facilitar l’accés al mercat laboral a més de 1.200 persones.
 
En el 2009 es posaran en marxa noves iniciatives per potenciar la creació de noves empreses a Santa Coloma. En aquest capítol hi ha una ampliació respecte al 2008 del 30% en l’apartat “Nous emprenedors” de l’empresa municipal Grameimpuls. es posarà en marxa una nova guia d’emprenedors i emprenedores locals. A més, l’Ajuntament realitzarà accions extraordinàries d’informació per donar a conèixer i tramitar paquets de finançament i es realitzarà la modificació del reglament d’accés als vivers d’empreses de Grameimpuls, per allotjar empreses en processos de reflotament econòmic.

Pel que fa a les empreses colomenques, entre les noves accions destaca el nou “pack de formació per a la superació de situacions de crisi” i el suport a la realització d’estudis de mercat per reorientar i/o complementar l’oferta comercial, entre d’altres.

L’Ajuntament de Santa Coloma posa en marxa un nou programa de subvencions adreçat als comerços dels barris de Serra d’en Mena (Fondo-Santa Rosa-Raval i Safarejos), per un import total de 500.000 euros. Els establiments d’aquests barris podran sol•licitar des d’un mínim de 4.000 euros a un màxim de 8.000 euros, per accions encaminades a potenciar la competitivitat i modernitzar la seva oferta.

Nou fons social d’ajut a les famílies

L’Ajuntament de Santa Coloma ha habilitat un fons addicional d’1 milió d’euros per ampliar les prestacions d’ajuts socials a les famílies. Des de gener del 2009, les famílies de Santa Coloma que es trobin en una situació econòmica difícil poden accedir a sol•licitar-lo. En aquest sentit, l’Ajuntament destinarà 1 milió d’euros addicionals per a nous casos de desnonament; ajuts per cobrir deutes de subministrament d’aigua, llum i gas amb avís oficial de tall del servei; per contribuir a la sortida de l’atur i l’accés a una nova feina, i sobretot ajuts per a la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació, medicaments i higiene, etc. entre d’altres.

Facilitats d’accés a un habitatge protegit

A més, l’Ajuntament ha ampliat en aquest 2009 la franja d’edat per accedir a un habitatge protegit a Santa Coloma. Així, a partir d’aquest any les persones des de 18 a 65 anys poden optar a un habitatge de protecció oficial a la ciutat. De fet, recentment s’ha tancat el termini d’inscripció per a les promocions d’habitatges que se sortejaran al juny d’enguany a la qual s’han presentat unes 2.500 sol•licituds de colomencs en aquesta franja d’edat.