Santa Coloma participarà en les Jornades Europees del Patrimoni

Els dies 26, 27 i 28 de setembre tindran lloc les Jornades Europees del Patrimoni, en què Catalunya se sumarà, per 18a vegada consecutiva, a aquesta gran festa apadrinada pel Consell d'Europa i la Unió Europea. Hi ha més de 400 activitats gratuïtes organitzades.

A Santa Coloma de Gramenet (dia 28 de 12.00 a 14.00) hi haurà una visita guiada a les restes arqueològiques del Molí d'en Ribé, molí fariner de la baixa edat mitjana emplaçat al costat mateix del Museu i excavat parcialment els anys1983 i 1989. Aquest any es van reiniciar les excavacions arran de la construcció d'un aparcament subterrani als jardins de la Torre Balldovina.

Aquesta intervenció ha posat al descobert la bassa i les canalitzacions que baixaven l'aigua del nivell de la bassa al de la turbina del molí, és a dir, s'ha excavat la part del Molí d'en Ribé que faltava per tenir el complex descobert en la seva totalitat. Per entendre millor el seu funcionament, es farà també una visita a l'exposició del Museu que contextualitza el molí dins de la Santa Coloma medieval.

Descarrega del programa complert (pdf)