Santa Coloma participa en la presentació de la nova "Agenda Besòs"

L'alcaldessa Núria Parlon ha presentat al Campus Diagonal-Besòs el contingut d'aquest full de ruta amb les alcaldesses i alcaldes dels altres quatre municipis de l'Eix Besòs.

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha participat aquest dimecres 19 amb la resta d'alcaldes i alcaldesses de l’Eix Besòs en la presentació de la proposta de la nova “Agenda Besòs”, fruit de més d’un any de treball entre els municipis, el Consorci del Besòs i l’agència de desenvolupament Barcelona Regional, que ha coordinat els treballs de redacció del document.

Al Campus Diagonal-Besòs de Barcelona s'ha presentat el que vol ser el full de ruta pels propers anys per dibuixar, cercar el finançament i fer realitat els projectes que necessita aquest àmbit territorial de 81 km2, on hi viuen gairebé 1 milió de persones en 98 barris de cinc municipis, el que representa el 30% de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona (i el 12% del total de Catalunya).

Núria Parlon al costat dels alcaldes i alcaldesses, Ada Colau (Barcelona), Joan Callau (Sant Adrià de Besòs), Dolors Sabater (Badalona), Laura Campos (Montcada Reixac) acompanyats per Janet Sanz, presidenta del Consorci del Besòs, i Josep Bohigas, director general de Barcelona Regional han presentat el contingut de la nova  Agenda Besòs en una trobada que ha aplegat a tots els equips tècnics i polítics de les cinc ciutats, amb l'objectiu d'impulsar la fase de concreció de l’Agenda així com donar a conèixer els treballs d'aquesta iniciativa i compartir amb els i les participants els objectius i les línies estratègiques del projecte, així com validar i prioritzar el pla d’acció i realitzar propostes de millora. L’Agenda Besòs recull 130 iniciatives sobre formació, dret a l’habitatge, accessibilitat, connectivitat i reducció de la vulnerabilitat.

En la seva intervenció l'alcaldessa ha destacat que els cinc municipis "han elaborat una agenda que ens permet organitzar-nos i consensuar les línies estratègiques, els eixos de futur i la inversió que hem d'aconseguir per fer-los possibles i ens permet també donar valor afegit a les inversions que fem ciutats com Santa Coloma a partir de la consecució de fons europeus com l'EDUSI"

L'Eix Besòs

El febrer del 2016, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Adrià van segellar una nova aliança municipal per reforçar l’Eix Besòs. Les alcaldesses i l’alcalde d’aquest àmbit van acordar la incorporació de Badalona en el Consorci del Besòs, el reforçament institucional d’aquest instrument de gestió i l’encàrrec a Barcelona Regional d’un complet diagnòstic de la situació actual i les propostes necessàries a desenvolupar en el futur. Barcelona Regional (una agència pública de planificació creada el 1993) ja va ser l’encarregada del projecte de regeneració del riu Besòs.