Santa Coloma participa a Gijón al 20è Aniversari del projecte de serenos

La Tinenta d’Alcaldessa, Lídia Montero, va participar aquest dijous a la jornada d’innovació social organitzada per Serenos Gijón per celebrar el 20è Aniversari del projecte.

En aquesta trobada la regidora va presentar l’experiència de serenos de la nostra ciutat, un projecte impulsat per l’Alcaldia per la  millora de la convivència i bon veïnat que ha estat molt ben rebut per la ciutadania i dirigit a persones aturades majors de 45 anys.

Els serenos a la nostra ciutat

El passat 1 de març, es va posar en marxa el nou servei de serenos de Santa Coloma de Gramenet. Amb el servei de serenos s'ha recuperat per a la ciutat una figura emblemàtica, d’ajut al veïnat durant la nit, característica de les primeres dècades del segle passat. L’objectiu és crear nous entorns de confiança i millorar la sensació de seguretat de la ciutadania, però en cap cas és substituir el paper dels cossos de seguretat. La seva funció, de fet, és molt semblant a la que fan els agents cívics que recorren la ciutat durant el dia.

Els nous i les noves agents cívics nocturns són fàcils d’identificar, ja que vesteixen armilles grogues on es pot llegir la paraula SERENO. El seu horari laboral és de 23.30 a 6.30 h, i treballaran tots els dies de l’any excepte el 18 d’octubre, que és la festivitat del sereno. S’ha habilitat un telèfon de contacte, el 674 213 777, per afavorir la comunicació entre aquest nou servei i el veïnat.

Pla d'ocupació local

Aquest nou servei, a més, compta amb un vessant social, ja que es tracta d’un programa experimental d’ocupació per a persones en situació d’atur. L’Ajuntament té com a prioritat la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i el desenvolupament econòmic local. La creació de places de serenos ha permès contractar persones de la ciutat que estaven desocupades, més grans de 45 anys i en situació d’atur de llarga durada. Per encàrrec de l’Ajuntament, el projecte està dirigit per l’empresa municipal Grameimpuls —en col·laboració amb diferents serveis municipals— que ha estat l’encarregada, amb la normativa habitual, de seleccionar les persones contractades.