Santa Coloma mostra solidaritat amb víctimes de Barcelona i Cambrils

Unes quatre-centes persones s’han concentrat a la plaça de la Vila en suport a les víctimes i familiars de Barcelona i Cambrils i en rebuig a tota violència terrorista.

Santa Coloma de Gramenet, a 18 d’agost de 2017.-  Aquest matí s'ha celebrat a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet una concentració silenciosa que ha aplegat unes quatre-centes persones amb el lema #NoTenimPor, ciutadans i ciutadanes, representats polítics, de la corporació municipal i d'associacions de la ciutat, en rebuig l'atemptat terrorista d’ahir a les rambles de Barcelona i Cambrils, i sobretot per mostrar tota la solidaritat amb les víctimes i familiars. S'ha realitzat tres minuts de silenci en respecte a les persones que han mort i als nombrosos ferits. Des d'ahir les banderes de la balconada de l'Ajuntament colomenc ondegen a mitja asta i s'ha decretat tres dies de dol a tot el municipi.

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet volem manifestar:

- El nostre més enèrgic rebuig a l’atemptat que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat a la ciutat de Barcelona i Cambrils, i que de moment (a les 13:00h d’avui) compta amb 14 víctimes i més d’un centenar de ferits, segons dades de la Direcció General de Protecció Civil. Així com amb les víctimes i ferits dels fets ocorreguts a Alcanar i l’intent d’atemptat terrorista a Cambrils de les darreres hores.

- El nostre suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics i amigues, així com a totes les persones que han ajudat en tot el que ha estat possible.

- El nostre més sincer agraïment a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones a títol individual que han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessari.

- La Rambla de Barcelona és l’artèria de vida de la capital del país, un lloc de trobada, de mestissatge, de respecte i de civisme, una mostra del què són els nostres pobles i ciutats, i ahir va ser tocada de mort. Però avui també ens refermem, en la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats, on imperi el respecte, la llibertat i la pau.

- Abans de Barcelona, han estat moltes les ciutats que han patit la barbàrie del terrorisme, sempre ens hem solidaritzat amb totes. Ara ens ha tocat més aprop, i seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món que defensem la democràcia, la llibertat i la pau. Contra la por, sense por.

- El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món. Nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yhadisme, ni cap de les mostres de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar.


L'alcaldessa Núria Parlon, que també s'ha unit a la concentració d'aquest matí a la plaça de la Vila, ha mostrat el seu condol a les víctimes i familiars així com tot el rebuig al terrorisme, destacant que en moments com aquest "és imprescindible continuar treballant per la bona convivència ciutadana, lluny dels prejudicis i de l'odi que volen inculcar-nos els terroristes. En aquests moments, és vital deixar que els cossos de seguretat facin la seva tasca i hem de mostrar-los tota la nostra col•laboració". L'alcaldessa ha apel•lat a l'esperit solidari colomenc que sempre es mostra en moments com aquests. “Les institucions, entitats i ciutadania colomenca, hem de donar tot el nostre suport i solidaritat a Barcelona, Cambrils i Alcanar , i sobretot a totes aquelles persones que pateixen les conseqüències dels actes terroristes d’una minoria. Hem de continuar treballant units contra la por, des del respecte i la bona convivència que sempre ha demostrat Santa Coloma".

Us adjuntem diferents imatges panoràmiques i aèries de la concentració d’avui a la plaça de la Vila de Santa Coloma

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
premsa.comunicacio@gramenet.cat – perezbab@gramenet.cat