Amb el conveni presentat aquest matí als mitjans de comunicació es materialitza la participació de Santa Coloma en un projecte de cooperació per al desenvolupament impulsat pel Programa de Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU-HABITAT) anomenat “Ciutat-Ciutat”, i que compta amb la participació del Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, l’Ajuntament de València, l’Ajuntament de San Sebastián de los Reyes i Restauradors Sense Fronteres.
L’agència Habitat de les Nacions Unides ha incorporat la ciutat de Santa Coloma com exemple de bones pràctiques en regeneració urbana i social, pels projectes de millora de la mobilitat i accessibilitat de la nostra ciutat i dels espais públics, entre d’altres. Així, està previst que tècnics de la ciutat de Manizales vinguin a Santa Coloma per a conèixer de primera ma els projectes de millora urbana i cohesió social que han transformat aquesta ciutat per adaptar-los a la localitat colombiana.
Durant la presentació del projecte, l’alcaldessa ha posat en relleu la transformació que ha viscut la ciutat de Santa Coloma en aquests darrers 30 anys, com “exemple de col·laboració i implicació entre la societat civil i les administracions públiques”. Núria Parlon ha destacat que “Santa Coloma pot aportar la seva experiència a Manizales, quant als projectes urbanístics i socials que han suposat la millora de les condicions de vida dels colomencs i les colomenques, i alhora aquelles iniciatives d’igualtat d’oportunitats i de millora d’espais com el front fluvial del Besòs, entre d’altres”.
La representant d’Hàbitat de Nacions Unides, Teresa Godoy, ha destacat el Programa de mobilitat i accessibilitat de l’Ajuntament de Santa Coloma com un exemple de bones pràctiques que pot ser traslladable a Manizales. Aquesta ciutat colombiana actualment té greus problemes de mobilitat, sobretot quant a la convivència entre els vehicles i els vianants, entre d’altres problemàtiques.