Santa Coloma formarà part del nou servei de bicicleta pública metropolitana

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat l'establiment i la prestació del futur servei de bici pública metropolitana. Inicialment comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions; i previsiblement començarà a funcionar a finals del proper any 2022.

Servei e-Bicibox d'AMB

Santa Coloma de Gramenet és un dels quinze municipis adherits a aquest servei metropolità de bicicleta pública compartida que es preveu que comenci a funcionar, en una primera fase, entre setembre i finals del 2022. Després d’aquest estiu, l’AMB aprovarà el conveni tipus per fer efectives les adhesions dels ajuntaments al nou servei. El conveni l’hauran de subscriure, individualment, l’AMB i cada municipi.

L'AMB és la titular del servei -el disseny del qual ha impulsat i coordinat amb els ajuntaments metropolitans- recollint l’experiència de l’e-Bicibox (servei de bici elèctrica compartida metropolitana) i amb el Bicing com a referent per fer un servei metropolità més potent, de més abast territorial i complementari al sistema de transport públic.

Per delegació de l'AMB i d'acord amb la llei per la qual es regeix l'organisme metropolità, TMB serà el gestor del servei de bicicleta compartida. Concretament, el gestionarà a través de la seva societat Projectes i Serveis de Mobilitat S.A. (PMS), que farà un concurs públic obert per adjudicar-ne la instal·lació i explotació a un operador privat.

Mobilitat sostenible i saludable

En una primera fase, el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 localitats metropolitanes. Concretament, serà present als municipis següents; a més de Santa Coloma: a l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

En una segona fase, l'AMB seguirà treballant amb la resta de consistoris metropolitans perquè progressivament s'adhereixin al servei i l'incorporin.

D'altra banda, l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona estan treballant de manera coordinada per fer efectiva la compatibilitat dels dos sistemes de bicicleta pública: el futur nou servei de bici pública metropolitana i l'actual Bicing de la ciutat de Barcelona.

Aquest nou servei està alineat amb el compromís de l'AMB de fer de la mobilitat en bicicleta un mode habitual per als desplaçaments diaris a la feina, a l'escola i als serveis, i incrementar-ne el pes com a mode de transport sostenible i saludable en benefici de la qualitat de l'aire i de la salut de les persones.