Santa Coloma estrena la Guia "Fes-la teva"

L'alcaldessa, Núria Parlon, i la regidora, Susana Abelló, han presentat a l'Auditori la nova Guia "Fes-la teva", la web de promoció de la ciutat i la guia de butxaca "Un dia a Santa Coloma".

S'han presentat el dilluns 6 al vestíbul de l’Auditori Can Roig i Torres les edicions d’una nova Guia de Santa Coloma de Gramenet, que ha editat l’Ajuntament de la ciutat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, una guia de butxaca amb recomanacions per passar un dia de turisme per la ciutat i la nova web de promoció de la ciutat, de gestió municipal.

L’acte de presentació als mitjans de comunicació ha estat encapçalat per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, acompanyada per la regidora de Promoció de la Ciutat, Susana Abelló, i pel diputat delegat de Turisme de la Diputació, Ramon Riera.

L'alcaldessa ha destacat que la nova guia de promoció de la ciutat "és una bona carta de presentació de Santa Coloma, per conèixer les seves potencialitats i atractius en clau de paisatge urbà i també de paisatge natural; i alhora és una bona oportunitat perquè els colomencs i les colomenques,  i els visitants, descobreixin i redescobreixin la ciutat, els seus espais i racons més especials i emblemàtics i que és fàcil i còmode venir, ja que tenim una molt bona xarxa viària i de transport".

La Guia té 68 pàgines i es divideix en una desena d’apartats destacats, per àmbits temàtics, com són el dedicat al “Patrimoni històric i artístic”, els “Espais verds i medi ambient”, “Comerç, mercats i restauració”, “Ciutat multicultural, solidària i associativa”, així com la relació de serveis i equipaments culturals, educatius i esportius de Santa Coloma, entre altres aspectes de promoció de la ciutat. L'Ajuntament colomenc no editava una guia local des de l'any 2002 i calia donar a conèixer les noves potencialitats del municipi. En els darrers anys han nascut en aquesta ciutat espais d'interés metropolità com el centre d'estudis ambientals Ecometròpoli, el Teatre Sagarra, l'Auditori o el Campus de l'Alimentació i també s'ha reconegut la excel·lència de la gastronomia que ofereixen els restaurants locals i la varietat i qualitat del comerç de proximitat, per posar alguns exemples.

Amb aquest lema, “Fes-la teva”, l’alcaldessa ha dit que amb aquesta guia “volem fer una invitació a tothom a conèixer i descobrir el nostre patrimoni, la nostra història, els nostres indrets destacats, els racons que ens identifiquen als colomencs i les colomenques, l’excel·lència de la nostra gastronomia, la pluralitat de la nostra cultura... i tot allò que ens fa especials, i que cada persona ho faci a la seva manera, el que serà, segur, una grata sorpresa”.

Nova web de promoció de la ciutat i guia de butxaca

Amb la Guia “Fes-la teva”, s'ha presentat també la nova web de promoció de la ciutat i una guia de butxaca amb una proposta de catorze visites a espais i llocs emblemàtics d'aquesta ciutat  per passar ”Un dia a Santa Coloma”. La regidora de Promoció de la ciutat, Susana Abelló, ha destacat la seva satisfacció per poder posar a l'abast de la ciutadania uns productes destinats a donar a conèixer Santa Coloma i les seves potencialitats des d'una àrea municipal nova en aquesta etapa de govern, ja que abans no existia una regidoria dedicada a afavorir el turisme colomenc, i sobre aquest document de invitació a gaudir de Santa Coloma en un dia ha dit que “en aquesta guia de butxaca es proposa una ruta de catorze punts que esperem sigui prou seductora perquè els nostres veïns i veïnes se sentin orgullosos de la seva ciutat i també perquè els que vinguin de fora se sorprenguin gratament al descobrir-la”.

Tant la guia, com la web i la guia de butxaca formen part del Pla d’Acció Municipal 2011-2015, full de ruta dels projectes de millora de la ciutat per part de l’Equip de Govern local, i alhora la Guia s’emmarca en el procés per l’elaboració d’un Pla Estratègic de Turisme de Santa Coloma, iniciat a finals de l’any passat. La Guia i la guia de butxaca estaran disponibles als casals i centres cívics, punts d’interès i trobada com el Museu o l'Hotel Ibis i al mateix edifici de l'Ajuntament.