Santa Coloma esdevindrà dissabte 13 capital de la rumba catalana amb el Festival RumBesòs

El parc d'Europa acollirà, a partir de les 11.30, una jornada amb actuacions musicals, exposicions, tallers, vídeos i taules rodones. Totes les activitats seran gratuïtes.

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet esdevindrà la capital de la rumba catalana i la fusió el proper dissabte 13, amb la celebració del Primer Festival de Rumba Catalana i Fusió, el RumBesòs. El parc d’Europa acollirà des de les 11.30 hores el primer festival d’aquestes característiques que es realitza a Catalunya en una jornada plena d’activitat que aplegarà actuacions musicals de grups referents del gènere, exposicions, tallers, vídeos i taules rodones. Totes les activitats seran gratuïtes.

Aquest festival musical està organitzat per l’Associació Cultural Popular colomenca “Aramateix” amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Diputació de Barcelona i l’Associació de Foment de la Rumba Catalana.

RumBesòs neix amb vocació de continuïtat tal com ha reflectit avui al CRJ Mas Fonollar en l’acte de presentació als mitjans del festival l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon: “esperem que tingui força èxit i implicació de la ciutadania. Això significaria un bon punt d’inici per donar-li continuïtat en el futur i falcar així properes edicions. Amb aquesta intenció l’Ajuntament ha entès que calia donar recolzament i empenta a la iniciativa”.

Un dissabte ‘rumbero’, ple d’activitats

L’organització calcula que entre 1.500 i 2.000 persones podrien assistir dissabte al Festival segon l’organització. Rumbesòs serà d’accés lliure i gratuït que arrencarà al parc d’Europa a les 11.30 hores d’aquest dissabte amb la rumba infantil de Dantuvi amb la Canalla. A les 13.00 es farà un vermut rumbero. A les 17.00 hores es projectarà el documental “La Rumba de Barcelona” i a les 18.30 es posarà en pràctica un taller de palmes i de cajón. Els concerts s’iniciaran a les 20.00 hores amb Sotataula Kandela, DKBand, Ai Ai Ai, Itaca Band i Achilifunk Sound System, aquesta darrera banda conjuntament amb DKBand estan formades per colomencs.

A aquesta arrel colomenca s’ha referit el membre de l’Associació Cultural Popular “Aramateix”, Sergi Arnau, en la presentació de RumBesòs: “la rumba catalana és cultura arrelada a la nostra ciutat, i en una societat multicultural com la colomenca el festival RumBesòs hi encaixa perfectament”.

“Aramateix” és una entitat de la nostra ciutat que es va crear al 2009 amb l’objectiu de difondre la cultura catalana a Santa Coloma però sobretot per afavorir l’intercanvi de diferents cultures existents a la ciutat i el festival musical d’aquest dissabte n’és una bona expressió.