Santa Coloma es vestirà de Festa Major d'Estiu del 2 al 5 de setembre

Accedeix al Programa de la Festa Major d'Estiu de Santa Coloma, amb més de 50 activitats i concerts en quatre dies de celebració. Al punt d'informació ubicat a plaça de la Vila també us facilitaran el programa de ma. Gaudiu de la Festa!

Aquest divendres 2 de setembre és el tret de sortida de la Festa Major d'Estiu . Enguany, hi ha més de 50 propostes d’activitats i concerts per a totes les edats, en 19 espais diferents, per celebrar quatre dies de gaudi i trobada ciutadana (del 2 al 5 de setembre).

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar al juliol els continguts del Programa de la Festa Major d'Estiu de Santa Coloma. Entre les propostes destaquen els concerts de D’Callaos i La Troba Kung-Fú (divendres 2 de setembre, 23:00 h, plaça de la Vila), Los Fulanos i The Pepper Pots (dissabte 3 setembre, 23:00 h a la plaça de la Vila), Manel (diumenge 4 de setembre, 21:00 h al Teatre Sagarra (*exhaurides les entrades), Kiko Veneno i Melon Maguila (dilluns 5 setembre, 23.00 h a la plaça de la Vila), i l’actuació de Berto Romero (dues funcions, el divendres 16 de setembre i dissabte 17 a les 21.00 al Teatre Sagarra), entre d’altres.

Tanmateix, i com ha passat en les edicions més recents, les produccions de grups i artistes colomencs hi guanyen protagonisme. En concret els artistes Prebe, Javi Jareño i Miguel Arraigo, protagonitzaran la nit dels Cantautors colomencs, el diumenge 4 de setembre, a la plaça de la Vila (22.00 h) i els grups colomencs Saudade i Els Toros actuaran al F.M. Sintonitzza FISC (Saudade: el dissabte 3 de setembre, a partir de les 22 h, al parc d'Europa; Els Toros: diumenge 4, a partir 22 h. parc d’Europa).

Totes les activitats de la Festa Major són gratuïtes amb excepció del concert de Manel (exhaurides les entrades) i l’actuació de Berto Romero, totes dues al teatre Sagarra.

La roda de premsa de presentació de la festa va estar animada per la música en directe dels cantants Prebe y Javi Jareño, tots dos veïns de Santa Coloma, com a mostra que les produccions de grups i artistes colomencs hi guanyen protagonisme. També un colomenc serà enguany el pregoner, el poeta, narrador i productor musical Pedro L. Cano.

Més concerts a l’aire lliure amb el FM Sintonitzza FISC

En el marc de Festa Major d’Estiu, els amants de les noves tendències i la música independent tindran el seu espai al FM Sintonitzza (FISC), festival de música alternativa gratuït que enguany celebra tres dies de concert en comptes de dos (el 2, 3 i 4 de setembre), a la illa 3 del Parc d'Europa (a partir de les 22:00 h).

Amb vuit anys d'història, el FISC s’ha convertit en tot un referent en festivals de música independent i rock a nivell estatal i de gran influència a l’àrea metropolitana. Cada any aplega un gran número de persones per gaudir de bona música fins a la matinada.

En aquesta novena edició participen: The New Raemon, Atom Rhumba, Pony Bravo, Eric Fuentes & El Mal, Ornamento y Delito, Very Pomelo, Polock, Estereotypo, Chinese Christmas Cards, Monoculture, la banda colomenca Saudade, Monodonoro DJS, Surfin Sirles, Los Toros, Motorzombis i Perfecto Desorden. Tres dies de bona música a l'aire lliure que no us podeu perdre!

Cortocircuit 2011, música jove i feta a Santa Coloma

Més música a la Festa Major, en aquets cas feta a Santa Coloma per colomencs i colomenques, amb la 12ª. edició del Cortocircuit, que se celebrarà el divendres 2 de setembre, al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar (22.00 h). Enguany, d’entre les 13 formacions que s’hi van presentar el mes d’abril a concurs, el jurat, format per músics professionals i programadors, van seleccionar cinc per a enregistrar un CD amb els seus temes i per tocar a la Festa. A més, els grups han pogut mostrar el seu directe als concerts en el marc de la programació del Baremoto del passat mes de juliol i novament els podrem veure a la Festa Major. El Cortocircuit està organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma i el Centre de Creació Musical El Molinet.

Segons els membres del jurat, en aquesta edició el nivell de professionalitat de la majoria de les propostes (tot i tractar-se de grups novells) és molt alt, un bon senyal de com el treball formatiu que el Cortocircuit i el Centre de Creació Musical Molinet estan duent a terme des de fa tants anys, dóna els seus fruits.

Com en ocasions anteriors, la varietat d’estils és la protagonista. Els grups que actuaran al Mas Fonollar són: Los olvidados, banda nascuda fa escassament un any, que interpreta peces de pop, sobre la base de baix, guitarra, bateria, teclats i veu; Guisante de Mariposa, influenciat pel rock andalús progressiu, el flamenc i les músiques orientals, i que s’han especialitzat en un folk pop ètnic progressiu de reminiscències oníriques difícil de classificar; Jorge Rufo i Jude Baez interpretaran les seves pròpies cançons amb música de guitarra; i els Nameless amb una proposta molt més contundent de trash metal.

Com seguir la Festa Major d'Estiu

Podreu seguir la Festa Major a les xarxes socials: al Twitter @scgramenet ; Facebook (Pasión por Santako) i Youtube (Canal Gramenet).

Accedeix al Programa de Festa Major