Santa Coloma de Gramenet compta amb dos nous camps de futbol al parc de Can Zam

L’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, inaugura dissabte 7 de juny, a les 13 hores, el nou complex esportiu que acull dos camps de futbol en el parc de Can Zam. Es tracta d'unes instal·lacions resoltes segons els més recents criteris de disseny i aplicacions tecnològiques, i són una nova aportació municipal en l'àmbit dels equipaments esportius.


El conjunt acull els dos terrenys de joc –de 105 x 63 metres- amb superfície d'herba artificial –cautxú-. Dividint-los al llarg, un edifici rectangular -amb comunicació als dos terrenys de joc- alberga el conjunt d'instal·lacions i espais auxiliars: dotze vestidors d'equip –sis per camp- tres vestidors per a àrbitres i tècnics, infermeria, àrea d'administració, magatzem i recepció, entre d'altres.

Cadascun dels camps disposa de grades amb seients per a 270 espectadors i sistema de reg automatitzat –també per a les zones enjardinades de l'entorn- a partir d'aigües procedents dels pous freàtics, com ja es ve fent en el Nou Camp Municipal.

Les instal·lacions interiors disposen de sensors de presència de persones per a la connexió i desconnexió automàtica de llum, aigua i gas amb la finalitat d'aconseguir una bona gestió del consum i afavorir l'estalvi energètic i el bon funcionament del complex esportiu.

Un disseny que aposta per l'estalvi energètic
Al costat del reg a partir d'aigües freàtiques i als sistemes automàtics de control de la despesa energètica, el complex incorpora una sèrie de recursos que ho optimitzen des del punt de vista del respecte mediambiental. Un d'ells és la pròpia orientació de l'edifici, que facilita el control solar i la utilització de la llum natural. Una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en la coberta aportarà l'energia necessària per al subministrament de l'aigua calenta de les dutxes i els lavabos.

A més dels detectors de presència per a la gestió de llum, aigua i gas, les instal·lacions estan dotades d'un sistema de cambres connectades a una xarxa local de control informatitzat. Amb això es pot detectar, en qualsevol moment, quines zones de la instal·lació tenen en funcionament la il·luminació i, en el seu cas, apagar-la en el menor temps possible. La inversió realitzada per a aquests nous camps municipals de futbol ha estat de 7.487.125 Euros.