Santa Coloma de Gramenet acull l’1, 2 i 3 d’octubre el Circe Circus, un esdeveniment solidari amb les millors actuacions de clow i circ

Demà a les 17.00 h. es farà a la plaça de la Vila el tret de sortida d’aquest esdeveniment solidari; un acte que presidiran l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el director del festival, Iván Prado, i que comptarà amb l’actuacion d’artistes (el millor del clow i del circ) a diferents espais de la ciutat.

Santa Coloma de Gramenet, a 30 de setembre de 2010. Demà divendres, la plaça de la Vila de Santa Coloma (17:00 h) acollirà una acció de carrer per a la premsa al més pur estil del món del circ (inclou tartes, nassos, tots els artistes de “Cabaret a la fresca” i anirà amenitzat per la fanfàrria “Contratiempo”). Aquesta actuació que suposa el tret de sortida del festival comptarà també amb la presència d’Ivan Prado, director del Festival CIRCE i de l’Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

La ciutat de Santa Coloma acollirà demà, dissabte 2 i diumenge 3 d’octubre un gran esdeveniment solidari que inclou actuacions de circ, clown i teatre, i que es desenvoluparà a diferents espais colomencs com la plaça de la Vila, el parc d’Europa, la plaça del Rellotge, la plaça de Pau Casals i el Teatre Sagarra, a més del parc de Can Zam on s’instal·larà una gran carpa de circ.

L’alcaldessa de Santa Coloma destaca que es tracta “d’una gran ocasió per conèixer a fons un festival que té per objectiu promoure l’intercanvi cultural, artístic i intel·lectual entre artistes palestins i internacionals, per aprofundir en la solidaritat entre els pobles, a través de les arts escèniques”. En aquets sentit, l’alcaldessa convida “a tothom a participar, tot gaudint de les activitats i recollint el missatge de la ONG Payasos en Rebeldía, per demostrar la capacitat solidària i d’acollida de la nostra ciutat”.

- Us adjuntem el dossier de premsa del Festival i el cartell.

Per a confirmar l’assistència a l’acte a la plaça de la Vila de demà divendres a les 17:00 h., has de contactar amb:

Premsa i Comunicació de l’Ajuntament de Santa Coloma

93 462 40 00 / 618 045 488 (Ana Belén)

comunicacio@gramenet.cat

O bé

Premsa festival CIRCE

Sandra Costa

sandra@lacosta.cat

933 103 888 – 670 236 496

LA PROGRAMACIÓ DE DIVENDRES

INAUGURACIÓ FESTIVAL CIRCE: DIVENDRES 1 OCTUBRE

19.30 h. Presentació del festival a càrrec del director, Ivan Prado

20.00 h Cabaret a la Fresca

Plaça de la Vila

Presentadors: El Gary – Mandarina (Clown)

Amb els artistes:

La Cossa Nostra · Kiki (Comicitat)

La Cossa Nostra · Amélia (Hula Hoop)

Emiliano  (Corda llisa)

Peter Punk  (Humor)

Maria  (Contorsió/Dansa)

Migui MandalaSol · Mikado (Manipulació d’objectes)

Cirkuz Frak (Màstil xinès)

Frida Odden (Malabars)

La mano jueves · Riky, el profesor de tenis (Malabars/Clown)

La mano jueves · Elisabeth, una cantante venida a menos (Clown)

Espectacle piromusical Diables de Santa Coloma

24.00 h Concert-espectacle “CANTURREOS PROMISCUOS PARA UN

MUNDO PEOR” a càrrec de Divide & Wenceslao · Restauració i Bar

Les Carpes- Parc de Can Zam

 Amplies informació i tens la graella de programació al dossier de premsa, que pots descarregar en el següent enllaç, juntament amb fotografies dels artistes:

http://www.lacosta.cat/ca/premsa/circe-circus-por-un-festiclown-en-palestina/

FestiClown Palestina; el I Festival Internacional de Clown a Palestina

El 1, 2 i 3 d’octubre el festival CIRCE convertirà Santa Coloma de Gramenet en una gran pista de circ per recaptar fons per al projecte “FestiClown Palestina; el I Festival Internacional de Clown a Palestina”.

25 companyies i artistes ompliran els carrers, teatres, places i casals de Santa Coloma amb 28 propostes culturals i espectacles durant els tres dies que dura el festival. 

Totes les activitats seran gratuïtes, excepte dues actuacions que serviran per recaptar fons per a la celebració del FestiClown Palestina; la Gala per Palestina que se celebrarà el dissabte per la nit al Teatre Sagarra i contarà amb les actuacions de Tortell Poltrona, Jango Edwards i Cristi Garbo, Pablo Muñoz i Alba Sarraute; i l’espectacle de cloenda “The Best off” de Leo Bassi el diumenge 3 d’octubre també al Teatre Sagarra.

FestiClown Palestina és un projecte de l’associació cultural i de cooperació internacional Pallasos en Rebeldía que consisteix en organitzar un festival internacional de circ, clown i risoteràpia en els territoris palestins.

El FestiClown Palestina és un projecte que neix de la bona acollida que va tenir l’última caravana que va realitzar l’associació a l’abril del 2009 (en col·laboració amb The Palestinian Circus School, Health Work Committee a Ramala i Human Supporters a Nablús) que va portar als territoris palestins, durant dues setmanes i més de 2000 persones, 8 tallers de clown i risoteràpia i 5 actuacions. Pallasos en Rebeldía, que ja ha organitzat altres caravanes solidàries a Palestina i Chiapas, vol, a través del festival, posar de manifest el paper terapèutic del clown i promoure la participació comunitària de gènere i de pau.

El festival vol programar espectacles de carrer durant una setmana a Ramala i Nablús, realitzar tallers formatius de tècniques de circ i risoteràpia, realitzar visites a campaments de refugiats de Cisjordània per realitzar tallers i espectacles i celebrar gales a Jerusalem, Ramala i Nabalús per generar el encontre i l’intercanvi cultural i artístic entre artistes i intel·lectuals palestins i artistes internacionals.

Artistes de la talla de Leo Bassi, Elliot (Bèlgica), La bandita Alegre (Xile), Jorge Blas (Madrid), Azulkillas (Euskadi), Alba Sarraute, Peter Punk (Galícia) i Coul Broders (Castella la Manxa - Galícia) ja han confirmat la seva participació a la trobada.

Aquest octubre tindrà lloc la primera caravana del projecte junt amb l’associació Palestinian Circus School, que acollirà tant actuacions com formació en diverses tècniques circenses i està previst programar dues caravanes més, una d’elles a la Franja de Gaza.

Pallasos en Rebeldia vol amb la celebració de FestiClown Palestina pal·liar les conseqüències psicològiques d’una guerra interminable, fomentar les arts circenses com alternativa psicològica i social a una economia d’ocupació i conflicte bèl·lic i ensenyar a agents socials les tècniques de la risoteràpia com a mesura de lluita contra la frustració, l’odi indiscriminat i la depressió, convertida en plaga social. A nivell cultural vol fomentar la formació professional entre els sectors teatrals i els incipients col·lectius circenses palestins i donar suport a la celebració de “Jerusalem capital cultural del món àrab”.

FESTIVAL CIRCE

Durant el primer cap de setmana d’octubre (1, 2 i 3 d’octubre) Santa Coloma de Gramenet es convertirà en una gran pista de circ, gràcies al festival CIRCE, que omplirà carrers, places i teatres de fraternitat circense amb la població palestina.

El festival, de caràcter solidari, inclourà actuacions de circ, clown, i teatre de carrer a diferents places de Santa Coloma com la Plaça de la Vila, el Parc Europa, la Plaça Pau Casals o la Plaça del Rellotge. Per la seva part, el Parc de Can Zam albergarà una gran carpa de circ que acollirà durant tot el cap de setmana actuacions infantils, així com un cabaret i un concert, el dissabte per la nit.

Aquest festival té l’objectiu fonamental de recaptar fons per a que el projecte “FestiClown Palestina” (I Festival Internacional de Clown a Palestina) es porti a terme.

Entre els artistes i companyies que participaran a CIRCE es troben artistes com Tortell Poltrona, Leo Bassi, Jango Edwards, Alba Sarraute, Javi Javichi, Capitan Maravilla, Pablo Muñoz o Cristi Garbo.

FESTIVAL CIRCE

1, 2 i 3 d’octubre 2010 · Santa Coloma de Gramenet (diferents espais)

Gala per Palestina

Dissabte 2 d’octubre, 21.30 h · Teatre Sagarra

Amb: Pablo Muñoz, Alba Sarraute, Tortell Poltrona, Jango Edwards i Cristi Garbo

Preu: 12 €

“The Best Off” de Leo Bassi

Diumenge 3 d’octubre, 20.30 h · Teatre Sagarra

 Preu: 15€

 La resta d’activitats són gratuïtes (veure programació al dossier de premsa)

 ENLLAÇOS D’INTERÈS

 Tràiler del documental de l’expedició de Pallasos en Rebeldía a Palestina

http://www.youtube.com/watch?v=h9peLkuhRuo

 

Llibre i DVD editat per recaptar fons

http://issuu.com/perla28/docs/mashi?viewMode=magazine

 

Circ Palestí de Ramallah

http://www.palcircus.ps

 

Human Supporters de Nablús

http://www.humansupporters.org/

 

Pàgina del Festiclown

http://www.festiclown.org

 

Pàgina de Pallasos en Rebeldía

http://www.pallasosenrebeldia.org

 

Pàgina de Coperactiva Cultural

http://www.culturactiva.org

 

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

http://www.gramenet.cat

 

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat