Santa Coloma de Gramenet acull el I Festival Internacional de Cinema dels Drets Humans

El certamen se celebrarà del 9 al 12 de desembre, on es projectaran els llargmetratges i curtmetratges seleccionats i també es realitzaran debats i taules rodones amb la participació d’especialistes, entre d’altres activitats.

Santa Coloma acollirà, del 9 al 12 de desembre, el I Festival Internacional de Cinema dels Drets Humans. El dijous 15 d’octubre és el darrer dia per a presentar a concurs les produccions independents i de nous creadors (llargmetratges i curtmetratges) que versin sobre la temàtica del festival. El certamen té com a finalitat la promoció -a través de la creativitat audiovisual, la reflexió i el debat- dels drets humans, com a eix central del desenvolupament. Les pel·lícules seleccionades seran projectades durant el certamen. A més, es realitzaran debats, taules rodones, projeccions especials i trobades entre el públic i els autors, amb la participació d'especialistes, personalitats i organitzacions.

La filosofia del Festival
El I Festival Internacional de Cinema dels Drets Humans de Santa Coloma s'organitza a partir de la plena convicció de que “cada dona, home, nena i nen, per materialitzar el seu ple potencial humà ha de ser conscient de tots els seus drets humans, civils, culturals, econòmics, polítics i socials” (Resolució 49/184 de l'Assemblea General de l'ONU). La finalitat del certamen és, doncs, la de promoure un fòrum de reflexió i debat que porti a primer pla la qüestió dels Drets Humans al món, a través de la representació artística en els films i vídeos de producció independent.

El Festival concedeix un ampli espai al cinema polític, la promoció dels drets individuals i les llibertats democràtiques, així com a la tolerància i al respecte dels drets de les minories; així mateix, es presta molta atenció als drets socials al treball, a condicions de vida digna i a tots els esforços per a la recomposició de la solidaritat; finalment, també desperten gran interès les qüestions relacionades amb els drets dels pobles a l'autodeterminació, a la identitat cultural i al desenvolupament.

Les obres seleccionades hauran de ser reflex de la temàtica del festival, descriure i testimoniar no només les violacions i situacions de crisi, sinó també qualsevol cerca individual o col·lectiva, expressiva i estètica que indagui en la situació de l'home actual en relació amb el seu entorn social i natural.

El Festival compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de Casa Amèrica Catalunya.