Santa Coloma contra la MAT

El dijous 12 (18.00) una marxa ciutadana recorrerà els carrers del districte III. També es fa una crida a la ciutadania perquè pengi dels balcons i de les finestres el missatge "Aturem la MAT".

El calendari d'actuacions contra l'actual projecte de la MAT no s'atura. S'han fet reunions informatives a les regidories de districte i assemblees i amb els veïns i veïnes de les Oliveres i Can Franquesa per ser els barris més propers a la prevista zona d'actuació. S'ha creat una comissió, formada per la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM), la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i el propi Ajuntament que ha iniciat una campanya que té per objectiu aturar la instal·lació de la MAT a la ciutat.

Amb el lema "Aturem la MAT" la comissió ha iniciat diverses accions de sensibilització per recollir la complicitat de la ciutadania en aquest tema considerat de gran transcendència per al conjunt de Santa Coloma. Amb la mateixa finalitat, l'alcaldessa, Núria Parlon desenvolupa una sèrie d'entrevistes amb diverses autoritats per recollir el suport de tots els organismes públics possibles, entre altres, de la Subdirecció General d'Energia Elèctrica i la Subdirecció General de Planificació Energètica i Seguiment del Ministeri d'Indústria.

Properes accions ciutadanes per aturar la MAT

En els propers dies tindran lloc diverses accions de protesta contra el projecte MAT per a les quals es demana l'assistència i el suport col·lectiu:

  • Dimecres, 11 de juliol, a les 10.45 hores, es farà una concentració a la plaça de la Vila, com a mostra de rebuig a la signatura de l’acta d’ocupació de l’aixecament de l’expropiació del terreny per fer-hi la subestació de REE.
  • Dijous, 12 de juliol, a les 18.00 hores, la marxa “Aturem la MAT” sortirà des de l’estació de metro Can Zam (L9) i continuarà per les escales mecàniques fins a la plaça de Tarragona i el carrer de Còrdova on hi ha un mural. En aquest punt,l’artista colomenc Miguel Ruizco Milú farà un grafit amb el lema “Aturem la MAT”, obra dels dibuixants colomencs Azagra i Peponio. En finalitzar l’acte, es llegirà el manifest unitari, signat per les entitats de la ciutat i l'Ajuntament.

Entitats i Ajuntament també fan una crida a la ciutadania perquè pengi dels balcons i de les finestres el missatge "Aturem la MAT"

Greu impacte ambiental

Els arguments d'oposició a l'execució del projecte de REE són, en resum, que la línia elèctrica no respecta la distància mínima aconsellable amb la zona d'habitatges i que suposaria un greu impacte en el medi ambient local, en discórrer per una zona protegida que ha de preservar.

El col·lectiu ciutadà demana a Red Eléctrica Española (REE) que aturi els projectes previstos i que estudiï alternatives al pas de la MAT per la ciutat mitjançant un consens social i institucional. La ciutadania colomenca aposta per una alternativa basada en estratègies de soterrament, allunyada dels nuclis d’habitants i evitant l’impacte mediambiental. 

Els i les que desitgen expressar seu rebuig a la MAT poden signar  el manifest unitari en els centres cívics o en el següent enllaç.