Santa Coloma amplia espais per a la formació i investigació en gastronomia i agroalimentació

L’Ajuntament i la Universitat de Barcelona signen un conveni perquè els alumnes de grau i de formació ocupacional es puguin formar a la Vinya d’en Sabater, l’Escola de Restauració i la Sala Alella. L'alcaldessa Núria Parlon ha presentat la nova edició del programa d’activitats ‘Ciutat Universitària’ que enguany té el lema ‘Acollim talent!’

L’alcaldessa Núria Parlon va presentar, aquest dimarts, la nova edició del programa d’activitats ‘Ciutat Universitària’, més d’una vintena de propostes de trobades i tallers gastronòmics, exposicions , conferències i classes de cuina per apropar la universitat als barris i a la ciutadania. Amb lema ‘Acollim talent!’, l’objectiu de les activitats, obertes a tothom, és “recollir i acollir el coneixement dels colomencs i les colomenques, tant el talent científic com el popular, posar-lo en contacte i projectar-lo a tota la ciutat”, va destacar l’alcaldessa durant la presentació d’aquest programa a la nova Escola de Restauració de Santa Coloma. 

Enguany, destaquen activitats com el Curs de maridatge i tast de vins; el concurs ‘Petit xef’; les trobades gastronòmiques dedicades enguany a la Xina i a Estats Units; La universitat als barris, que portarà la conferència sobre ‘Veritats i mentides sobre les dietes miracles’; la masterclass de cuina del finalista del concurs televisiu ‘Masterchef’, el colomenc Ivan Vilchez; el taller teòric-pràctic ‘Canes i tapes’; el Curs de primers auxilis i de seguretat a la cuina; i el Segon fòrum de Ciutat Universitària, entre altres propostes. Programa sencer al web: www.gramenet.cat/ciutatuniversitaria.

Durant la presentació també es va donar a conèixer els nous projectes que l’Ajuntament i el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte Torribera, posen en marxa per compartir espais de formació i coneixement adreçats a la ciutadania. La Vinya d’en Sabater, l’Escola de Restauració i la Sala Alella, entre altres, són nous espais i instal·lacions per poder formar-se en els diferents graus i cursos ocupacionals que ofereixen el Campus de Torribera i l’empresa municipal Grameimpuls, respectivament. “Obrim noves oportunitats de formació i treball per a la ciutadania, en els àmbits de l’alimentació i la salut; a partir d’ara es podran formar més alumnes en un Campus d’excel•lència internacional que està ajudant a projectar Santa Coloma en clau gastronòmica”, va destacar l’alcaldessa.