Santa Coloma acull una reunió mèdica internacional sobre cirurgia protèsica

A l'Auditori, que acull aquest esdeveniment, es projectaran en directe intervencions quirúrgiques en directe en connexió amb l'Hospital Esperit Sant.

Els propers dies 10 i 11 de desembre tindrà lloc, al Auditori de Santa Coloma que estarà connectat via vídeo conferència amb els quiròfans de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, la IV Reunió del Unigroup que enguany tractarà, a través de cirurgia “en viu”, la cirurgia dels compartiments del genoll amb l’objectiu de preservar l'estocatge de l'os i els lligaments.

La IV Reunió del Unigroup està dirigida a especialistes de cirurgia protèsica de genoll de l’Estat Espanyol i també de l’estranger, amb la finalitat de introduir-los en la cirurgia dels compartiments del genoll amb l’objectiu de preservar l'estocatge de l'os i els lligaments, de tal manera que es respecta la mobilitat completa i la propioceptivitat del genoll.

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) és un referent nacional i europeu d’aquest tipus de cirurgia i és una pràctica quirúrgica habitual del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la FHES des de fa gairebé 20 anys.

Fins ara, les anteriors reunions es celebraven a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i consistien bàsicament en pràctiques de cirurgia en cadàver sobre els diferents tipus de pròtesis monocompartimentals; però aquest any s’ha anat més enllà i es practicaran cirurgies "en viu" en els quiròfans de la FHES, que seran retransmeses per circuit tancat de TV a l'Auditori on es trobaran els assistents.

L’organització d’aquesta reunió científica és un repte i s’espera l’assistència de més de 100 especialistes. L’èxit de les intervencions quirúrgiques, a part dels cirurgians ortopèdics, és fruit d’una tasca transversal que aglutina professionals d'anestèsia, d'infermeria i de fisioteràpia, així com el suport d’Informàtica i d’Administració de la FHES.