Santa Coloma acull avui una jornada de la Cimera Europea de Governs Locals, dedicada a la inclusió i la cohesió social

Més de 20 especialistes de diferents administracions públiques, entitats socials i de xarxes europees centrades en benestar i serveis socials d’arreu del món s’apleguen a la ciutat, en el marc de la presidència espanyola a la Unió Europea.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, presideix avui a les 9.30 hores l’acte d’inauguració de la jornada a l’Auditori de Can Roig i Torres. Un acte en el qual intervindran el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, la directora general de l’Institut Català d'Assitència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya, Carolina Homar, i la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras.

La presidenta delegada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, i la sisena tinent d’alcalde de benestar Social de Santa Coloma de Gramenet, Dolça Garcia, presidiran la Cloenda (14.30 h).

La jornada porta com a títol “Complementarietat del tercer sector i els governs locals a les polítiques d’inclusió social” (de 9.30 a 14.45 hs) i està organitzada per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Santa Coloma i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

La jornada aplegarà diferents sessions -conferències i taules rodones- a càrrec d’una vintena d’especialistes de prestigi de Portugal, Hongria, Eslovènia, Perú, Bèlgica i Catalunya, entre d’altres procedències de tot el món, i s’emmarca en el conjunt d’actes descentralitzats de la Cimera Europea de Governs Locals, que s’està celebrant aquesta setmana a Barcelona i a diferents municipis en relació a la presidència espanyola de la Unió Europea.

Concretament a Santa Coloma de Gramenet la jornada se celebra amb l’objectiu de reflexionar sobre les estratègies de concertació i de cooperació entre els governs locals i el tercer sector social per desenvolupar polítiques d’inclusió i de cohesió social a l’àmbit local. Serà una bona oportunitat per conèixer experiències destacades de municipis d’arreu del món, i de les xarxes europees de serveis socials i entitats amb un paper decisiu a la nostra societat actual.