Santa Coloma, a "Terreny Personal"

Aquesta sèrie documental de TV3 ha dedicat un capítol a la nostra ciutat, emès en horari nocturn de màxima audiència.

El programa "Terreny Personal" ha dedicat el seu tercer capítol a Santa Coloma de Gramenet el dimarts 15 de maig, a les 22.30 hores. "Terreny personal" és una sèrie documental de 12 capítols de 50 minuts de durada, produïda pel departament de Nous Formats de Televisió de Catalunya. Si us heu perdut la emissió en directe d'aquest programa o voleu tornar-lo a veure cliqueu aquest enllaç.

Santa Coloma de Gramenet

El capítol del dimarts 15 ens ha portat a un paisatge urbà, a una ciutat densa, complexa i plena de vida. De Fondo a Singuerlín i de Can Franquesa fins al Besòs s'estén una gran ciutat amb ànima de poble: Santa Coloma de Gramenet.

Els protagonistes ens mostren els seus barris i ens expliquen la història d'una ciutat que han fet entre tots... i que avui continuen construint. Rodolfo del Hoyo, fill de pare manxec i mare andalusa, va arribar a Santa Coloma quan tenia un any i mig i ara és un escriptor premiat en llengua catalana. M. Teresa Castellví ha viscut a Fondo tota la vida i no canviaria de barri per res del món. Chenchiao Xiang va arribar a Santa Coloma fa quatre anys sense entendre ni una paraula de català i ara és la primera noia xinesa del seu institut que ha arribat a 2n de Batxillerat. I Pedro Cano porta l'empresa que organitza els grans concerts que se celebren a tot l'Estat, com la gira de Bruce Springsteen o el Festival Primavera Sound, i ho fa des del barri de Singuerlín, de Santa Coloma.

A més d'aquests testimonis, també participen en aquest capítol els nens i nenes de l'Escola les Palmeres, que, a través de fotos fetes per ells mateixos, ens descobreixen quins són els seus racons preferits. L'escriptor Jordi Valls ens explica com escriu els seus poemes a l'interior del metro de la ciutat i Muchachito Bombo Infierno interpreta una cançó inèdita als carrers de Santa Coloma de Gramenet.

"Terreny Personal"

El programa retrata persones que mantenen una relació intensa amb el territori on viuen. Cada capítol retrata un territori a través de quatre persones anònimes que hi tenen un vincle especial. Són persones d'edats, professions i sensibilitats diferents, però totes coincideixen a sentir que formen part d'un territori que poden delimitar geogràficament i que sovint no coincideix amb els mapes oficials.

Els seus ulls, a vegades crítics però sempre apassionats, ens fan mirar els espais d'una altra manera. A través d'ells descobrim paisatges espectaculars i petits racons amb un gran valor emocional. I per poder apreciar-ho tot amb la màxima qualitat, el programa ha posat una atenció especial a cadascuna de les imatges, gravades en alta definició.