Sant Jordi 2019: la plaça de la Vila s’omplirà de llibres, roses i cultura

El 23 d’abril, la plaça de la Vila esdevindrà el principal escenari de la diada de Sant Jordi, amb una cinquantena d’estands de diverses entitats i de llibreters (Abacus, Carrer Major i Comic Box) que mostraran durant tot el dia les novetats literàries. A l’estand de l’Ajuntament, hi seran els escriptors i les escriptores de Santa Coloma, que signaran els seus llibres. Unes seixanta parades de roses, repartides arreu de la ciutat, afegiran el toc de color de la festa més emblemàtica del programa «Paraula de Santa Coloma».

Així mateix, es podrà conèixer de prop programes com «Santa Coloma, ciutat universitària» o les activitats desenvolupades per entitats com L’Heura, que ha preparat un taller sobre el poeta Joan Brossa. Hi haurà una audició de sardanes (19.00 h) i una mostra dels dracs colomencs.  Finalment, els autors i les autores de la ciutat seran rebuts per l’alcaldessa a l’Ajuntament (20.30 h).

Altres escenaris

La Biblioteca Can Peixauet ha organitzat un taller (18.15 h) perquè nens i nenes elaborin el trencaclosques de Sant Jordi. I la plaça del Rellotge també s’omplirà de roses, llibres, tallers i contacontes durant la diada.

Presentació de llibres 

La plaça de la Vila acollirà el 23 d’abril la presentació dels estudis El Fondo, una cruïlla de cultures, d’Isabel Martínez, i El transport a Santa Coloma de Gramenet. Història i evolució, de Marta Roig. Ambdós treballs són fruit de la primera convocatòria de les beques de recerca històrica. D’altra banda, el 17  d’abril (19.00 h), la periodista Mayka Navarro presentarà a Can Sisteré Els casos de ficció, un llibre de relats escrits per agents dels Mossos d’Esquadra. El dia 24 serà el torn de República pagesa, de Montserrat Tura (18.30 h). I el 25, d’Oratori, de Joan Descals (19.30) i de Pollo, de Jordi Valls.

Concert de Sant Jordi

Per últim, cal recordar que el tradicional Concert de Sant Jordi tindrà lloc el 25 d’abril a l’Auditori, a les 19.00 h.  L’Escola Can Roig i Torres lliurarà els Premis de Composició i, tot seguit, s’interpretaran els diversos temes guanyadors del certamen.