Samuel Aranda dóna el tret de sortida a la #FME2016 amb el seu pregó

Ha arribat el moment de la Festa Major. El fotoperiodista colomenc és l'encarregat de fer el pregó des del balcó de l'Ajuntament aquest divendres 2, a les 21 hores.

Aranda és un compromès, prestigiós i multi premiat professional que ha retratat la immigració, els conflictes bèl·lics a Orient i les crisis humanitàries dels últims anys. A Santa Coloma, va exposar part de la seva obra en una molt visitada i magnífica exposició al Centre d'Art de Can Sisteré. Va participar també al Teatre Sagarra en una sessió / conferència per a escolars de la ciutat al costat del també reconegut fotoperiodista de Santa Coloma, Joan Guerrero.

En acabar el pregó de Samuel Aranda, a l'escenari de la plaça de la Vila, la Colla de Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet donaran el TOC D'INICI DE FESTA MAJOR


Reconegut i premiat
El fotoperiodista colomenc va publicar les seves primeres fotos a mitjans com, El Periódico de Catalunya i El País amb tan sols 19 anys.

Als 21 anys es va traslladar a Jerusalem per a l'Agència EFE per treballar a Palestina.

Va començar a treballar per a l'agència AFP (Agence France Presse) desenvolupant la seva tasca al Marroc, Sàhara Occidental, l'Iraq, Líban, Xina, Pakistan i Gaza.

El 2004 va guanyar el premi nacional de fotografia de l'Associació d'Informadors Gràfics amb les seves imatges sobre immigració i el treball va ser exposat al festival Visa Pour L'Image.

El 2006 va desenvolupar diferents treballs a l'estranger, principalment a Índia, Uzbekistan, Cachermira, Colòmbia, Nàpols i Sud-àfrica.

Publica a mitjans de comunicació nacionals i internacionals: El Magazine de La Vanguardia, El País, The Guardian, The New York Times, Time magazine i Newsweek, entre altres.

El 2010 comença a treballar per Corbis Images.

El 2011 va exposar a l'Institut Cervantes de Nova York.

El seu treball en les revolucions dels països del nord d'Àfrica i del Iemen li fa guanyar el premi World Press Photo 2011.

Ha estat enguany guanyador del premi Ortega i Gasset de periodisme a la millor fotografía, per una imatge de la sèrie 'Llegando al paraiso'  publicada al diari ARA.

Al juliol va ser premiat amb el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya.