Sala Singuerlín

A la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré es projectarà, amb entrada lliure, "El Capital" de Costa-Gavras el divendres 21 (20.00).

Cine Club Imatges ens proposa visionar de forma gratuïta aquest divendres 21 (20.00) “El Capital” (França, 2012), una pel·lícula del director grecofrancès Constantin Costa-Gavras. Abans d'aquest film es projectarà el curtmetratge “Contra el cristal” de Daniel Torres.

Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) és un cínic empleat de banca, un sector que està en plena crisi econòmica a tot el planeta. De zero, Marc començarà un ascens imparable pels secrets del món de la banca fins a esdevenir una de les persones més poderoses i influents del país.

Cinema de qualitat, social i d'autor 

La programació de la Sala Singuerlín es gestiona mitjançant un acord de l’Ajuntament amb el Cine Club Imatges, una entitat amb llarga trajectòria a Santa Coloma. Els objectius són oferir, de manera continuada,material de qualitat, social i d’autor, que generalment es troba fora dels circuits comercials convencionals, i fer un treball educatiu amb nous públics (especialment joves i estudiants). Molts dels treballs que hi arriben els podem conèixer a través dels seus autors i protagonistes, que en fan la presentació.
Les projeccions infantils són sempre doblades i, si la còpia ho permet, en català. Les dels adults són subtitulades en versió original, en castellà o en català. 

Abans de cada pel·lícula, s’hi projecten reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans, experiències d’arreu del món que mostren situacions sovint desconegudes o amagades. La idea és fer visible a través del cinema altres realitats i alternatives, compartir experiències i ajudar a pensar globalment a través del coneixement. El material procedeix de les obres presentades a les anteriors edicions del Festival de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o de diverses institucions i ONG. Hi destaquen també els curts d’autors locals o vinculats amb entitats i projectes de la ciutat. 

Bones xifres d'assistència

En el primer any de funcionament del cicle estable de cinema gratuït a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, les dades d’assistència permeten parlar de consolidació d’una oferta variada i atractiva, i de fidelització del públic. En un any, hi han hagut 37 sessions, 18 projeccions per a adults i 19 de caire familiar. El nombre total d’assistents ha estat de 2.212.
El nombre d’assistents a les projeccions per a adults ha estat de 920, mentre que les pel·lícules familiars les han vist 1.290 persones. La mitjana d’assistència en el primer cas és de 51 persones i, en el segon, de 67. 

Amb aquesta proposta de cinema s’ha obert una línia cultural i educativa descentralitzada. El metro (L9) i l’horari triat per a les projeccions han facilitat la presència de públic al Singuerlín, que ha anat exponencialment en augment.