S'activen les alertes per calor i risc d'incendis de cara a la revetlla

La coincidència de les altes temperatures amb la revetlla de Sant Joan obliga a extremar les mesures de prevenció.

La Conselleria d'Interior de la Generalitat demana precaució en fogueres i petards durant la revetlla de Sant Joan i complir les normes de seguretat per l'elevat perill d'incendi. És molt perillosa  la coincidència de diferents factors de risc d'incendis els pròxims dies: elevades temperatures, una forta sequera i les fogueres de la revetlla.

Davant d'aquesta situació, aquest dijous s'activarà el pla de Protecció Civil en fase d'alerta per onada de calor i en prealerta per risc d'incendis.

Des de l'Ajuntament, es recorda que davant les altes temperatures i durant el període de màxim risc d'incendis forestals, del 15 de juny al 15 de setembre, cal extremar les mesures de prevenció així com acomplir amb les normes que prohibeixen fer treballs forestals, llençar coets o petards i fer fogueres en els Barris propers a la Serralada de Marina o dins del Parc Fluvial del Besòs. Un total de 5 cossos de seguretat treballen per la prevenció del foc durant aquest període destinant patrullatge a la zona de la Serralada de Marina: Mossos d'Esquadra, Policia Local, Guardes Forestals del Parc, Agents Rurals de la Generalitat i Bombers.

Demanem a tots els veïns i veïnes la màxima col•laboració i que facin servir el telèfon d'emergència 112 o de la Policia Local 092 en cas de detectar algun punt d'incendi. El medi ambient ens uneix i cal protegir-lo.