Rigoberta Menchú i Enamorats, dues noves places obertes recentment a la ciutadania

Des del passat 8 de gener, Santa Coloma disposa d’un nou espai públic per a la ciutadania: la nova plaça dedicada a la Premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú. S'afegeix també la remodelada plaça dels Enamorats.

Està ubicada a l'interior de la illa formada pels carrers de Sant Joan, Andreu Vidal i l’avinguda de la Generalitat. Amb aquesta nova plaça, la ciutat ha guanyat 1.800 m2 d'espai d'ús públic, organitzat en diferents plataformes, i que compta amb jocs infantils, bancs, il·luminació de baix consum energètic i zones amb arbres i gespa. Les obres s'han realitzat en paral·lel al projecte de construcció d'una trentena d'habitatges en aquesta zona de la ciutat.

La nova plaça dels Enamorats és un altre espai públic obert recentment per a la ciutadania, en el marc de la urbanització de l’estació de Línia 9 de metro de l’Església Major. Ubicada a l'encreuament entre el carrer de Santa Eulàlia i el carrer de la Plata, el nou espai disposa d’una superfície de 820 m2 organitzats en dues zones: una de repòs i una altra de connexió entre la part alta de la ciutat i el barri del Centre. La urbanització i els elements de la plaça –zones d’enjardinat i mobiliari urbà, entre d'altres - tenen l'objectiu de suavitzar el fort desnivell de la zona.

Les noves places de Rigoberta Menchú i dels Enamorats són dos exemples dels nous espais públics i zones verdes que s’estan generant a la ciutat, a més de la remodelació necessària per l’ús continuat dels existents, com és el cas del parc d’Europa. En conjunt, es tracta d’actuacions de millora i ampliació a tots els barris, d’aquells espais que concentren una bona part de l’oci i la relació dels ciutadans i ciutadanes.