Reurbanització del passeig Fluvial Besòs

Les obres s'allargaran uns 5 mesos.

La setmana passada es van iniciar els treballs d’urbanització del passeig fluvial Safaretjos des del Pont del Molinet fins al terme municipal de Sant Adrià, amb una superfície d’actuació de 2.930 m2.

Tenen com a objectiu consolidar un itinerari per a vianants que doni continuïtat al passeig, contribuir a la naturalització i la millora de la biodiversitat en l’àmbit urbà, i afavorir la regeneració urbana del barri de Safarejos, amb noves voreres pavimentades per incrementar la seguretat d’ús, bancs de descans i nou enllumenat i mobiliari urbà.

L’obra incorporarà noves zones verdes amb plantacions d’arbres i arbustos, en concret es plantaran 27 nous arbres i es crearan nous parterres enjardinats de 1.555 m2 amb la plantació d’arbustos.

El pressupost és de 422.570,24 euros (IVA inclòs) i els treballs, que duraran uns 5 mesos, seran cofinançats per l’AMB i els fons Next Generation. Provisionalment es produiran afectacions a l’aparcament per a residents de la zona, però podrà ser utilitzat parcialment sense cap problema.

El Passeig Fluvial del Besòs té continuïtat en tot el nostre terme municipal, des de Montcada fins a Sant Adrià, però en alguns trams, com aquest, no està consolidat pel que fa a la urbanització.