REE es compromet a paralitzar les obres de la subestació i de la MAT a Santa Coloma

Red Elèctrica Española (REE) s'ha compromès amb l’alcaldessa Núria Parlon a paralitzar les obres de la subestació i a trobar una solució a aquest projecte i al de la Molt Alta Tensió (MAT) a Santa Coloma.

El president de Red Eléctrica Española (REE), José Folgado, s’ha compromès amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, a paralitzar les obres de la subestació que REE vol construir als terrenys públics ubicats al costat del cementiri municipal de Santa Coloma de Gramenet. El president de REE també s’ha compromès a obrir un temps de reflexió conjunta per tal de trobar una solució tant al projecte de la subestació elèctrica com a la línia de la Molt Alta Tensió (MAT) a la ciutat. 

L’alcaldessa Núria Parlon s’ha desplaçat aquest matí a la seu central de Red Eléctrica Española (REE) de Madrid, per a reunir-se en nom de la Comissió Ciutadana No a la MAT –formada per la Plataforma per la defensa de la Serra de Marina i Can Zam, la Federació d’associacions de veïns de Santa Coloma (FRAVGRAM) i l’Ajuntament colomenC- amb el president de REE José Folgado en una reunió que havia demanat REE.

Per la seva banda, l’alcaldessa Núria Parlon ha tornat a mostrar l’oposició per part de l’Ajuntament i la ciutadania al projecte de la MAT i de la subestació a Santa Coloma. L’alcaldessa també ha recordat durant la reunió que tant el Ple municipal de Santa Coloma de Gramenet, com l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Govern de la Generalitat de Catalunya han recolzat la posició de Santa Coloma de Gramenet contra aquests projectes de REE.

Aquesta treva d’execució de les obres ha de servir per a fer possible un camí d’entesa que culmini amb un projecte viable, respectuós amb els veïns i veïnes dels barris afectats –Les Oliveres i Can Franquesa- i sostenible des del punt de vista mediambiental i paisatgístic. 

En un mes aproximadament, l’Ajuntament hauria de conèixer els canvis i millores que proposa REE perquè aquesta proposta sigui valorada per la Comissió Ciutadana No a la MAT, constituïda per la Plataforma per la defensa de la Serra de Marina i Can Zam, FAVGRAM i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.