Recuperem la Memòria Històrica 2015

Aquest dissabte 21 (12h) Converses al lloc: “El 23-F a Santa Coloma” a la sala de Plens de l'Ajuntament.

Amb la presentació a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré del llibre “De suburbi a ciutat: el Pla Popular de Santa Coloma de Gramenet” de la periodista Odei Antxustegui-Etxearte, ha començat un nou cicle d'activitats per al 2015 del programa municipal "Recuperem la Memòria Històrica" que pretén, amb el coneixement de la història silenciada, cimentar els valors democràtics i de justícia.

Activitats de febrer


4 de febrer, 19h. Museu Torre Balldovina
De “progres” a “indignats”. Els joves i la implicació política. Jordi Mir, professor del Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Director del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials (CEMS) de la UPF.

18 de febrer, 19h. Museu Torre Balldovina
Del Tribunal de Orden Público al jutges estrella. El sistema judicial en perspectiva. Federico Vázquez, doctor en Història Contemporània i investigador adscrit al Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona.

21 de febrer, 12h. Sala del Plens de l’Ajuntament
Converses al lloc: “El 23-F a Santa Coloma”
Una trobada amb alguns dels representants polítics locals que el 1981 van haver d’enfrontar-se a l’amenaça del cop d’estat.

Aquestes activitats promogudes per l'Ajuntament i diferents entitats de la societat civil continuaran fins el proper mes d'abril i inclouen presentacions, conferències, projeccions, taules rodones i el recorregut Itinerari "27 de gener de 1939" a Santa Coloma de Gramenet, entre d'altres activitats programades.

Per consultar-les totes cliqueu aquí.