Recta final de la 2a edició de la Quinzena Metropolitana de Dansa a Santa Coloma

Fins al 31 de març s’ofereixen més d’un centenar de funcions de dansa, la majoria d’elles gratuïtes, que tindran lloc en diferents escenaris de les poblacions participants.

Una celebració de les arts del moviment que té lloc a nou municipis de l’àrea metropolitana: Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

La dansa tornarà a ocupar els carrers, les places, els teatres, els mercats, el metro i altres espais no convencionals amb propostes de diferents estils (clàssic, contemporani, hip-hop, flamenc, jazz, musical...) i obertes a tots els públics. La Quinzena és una invitació a gaudir de la dansa, a conèixer artistes internacionals i nous talents i a descobrir estils i tècniques sorprenents.

L’objectiu dels municipis que potencien aquesta festa de la dansa és ajudar a la consolidació del sistema coreogràfic, ara com ara inestable pel fet que els artistes i les companyies catalans no tenen una presència regular en les programacions dels teatres i altres equipaments escènics. La Quinzena també vol trencar les barreres tradicionals de la dansa, entesa com una disciplina artística reservada només a un públic entès.

‘Tothom balla’

Totes les persones que vulguin estan convidades a participar aquest dissabte 30, a les 12.00 h, al Tothom balla, una proposta de dansa participativa que tindrà lloc a la plaça de la Vila i que es realitzarà de manera simultània a les nou ciutats que han acollit enguany la Quinzena de Dansa Metropolitana. En aquesta edició, la ballarina Mar Gómez ha creat una coreografia que combina la teatralitat, la poètica de les imatges i el gest amb un gran sentit de l’humor.

D’altra banda, 16 escoles de dansa de la ciutat presentaran un seguit de coreografies, creades per Ana Pérez, que han estat inspirades en grans títols del cinema. Es podran veure, cada cinc minuts, als voltants del Mercat Sagarra, el mateix dissabte a partir de les 12:30 hores.

IT Dansa clou la quinzena

La jove companyia IT Dansa, de l’Institut de Teatre de Barcelona, clourà la Quinzena Metropolitana de Dansa aquest dissabte 30 (21.00) al Sagarra, amb un espectacle gratuït, amè i àgil, de llenguatge molt actual, dirigit per Catherine Allard. Es presentaran quatre coreografies: Kaash, The Proom, In memoriam i Whim.