Recital poètic a Can Sisteré

El dijous 15 (19.00) la poetessa i biòloga Assumpció Forcada presenta "Poesia i Tecnologia" al Centre Cultural Can Sisteré.

El proper dijous dia 15 (19 h) tindrà lloc a Can Sisteré el recital poètic POESIA I TECNOLOGIA a càrrec d’Assumpció Forcada, poetessa i biòloga amb 21 llibres publicats.

Innovadora del llenguatge poètic ha estat traduïda al francès, al rus, l’alemany, l’anglès, el castellà, el portuguès, l’islandès i ha estat inclosa en diverses antologies russes i catalanes. Dedica una intensa activitat a la difusió de la poesia. Des de fa onze anys dirigeix els cicles de poesia de la Casa de Menorca en Barcelona.

Biografia de l'autora

ASSUMPCIÓ FORCADA FLORENSA (nascuda a Sudanell, Lleida) Biòloga, Poeta i cantautora. Durant molts anys professora de Biologia i Ciències (ESO i Batxillerat) Té 21 llibres publicats: Immunitat, Flora Sapiens, Caducifolium, Hàbitat, Ecosistema, Caducifolium (rus-català), Germinació, Evolutio Cosmos, Fotosíntesi, Prisma, Semillas, Rails. Univers, Geodinàmica, H2O, Meteorologia, Científicas, Química i Fisica Tecnologia i ELMA la gosseta intel·ligent.

Innovadora del llenguatge poètic alguns dels seus poemes han estat traduïts al francès, al rus, l’alemany,l’anglès, el castellà, el portuguès, l’islandès i formen part de diverses antologies russes i catalanes. Ha ofert diferents recitals poètico musicals en Centres Culturals, Emissores de ràdio, Universitats (Barcelona, Sant Petersburg, Freiburg, Ávila, El Escorial, Salamanca) Instituts i fora de les nostres fronteres: Alemanya, Rússia, França, Portugal, Finlàndia i Argentina.

Un dels seus poemes es pot veure, fet escultura, a Bot (Terra Alta).Guanyadora del primer Premi de Poesia Joan Sitjar. És autora d’unes vuitanta cançons: ha musicat poemes propis, de Rosa Leveroni, Quima Jaume i Fina R.Palau.

Alguns dels seus poemes formen part de l’Exposició de dones creadores Tan Mortals tan Divines (Diàleg entre poesia i Arts Plàstiques / Audiovisuals) 2005 i també es poden trobar en diferents antologies i a la xarxa d’Internet. És autora d’uns 17 poemes sobre violència de gènere alguns es poden trobar a Internet Ha format part del jurat dels premis de Poesia Joan Santamaria.
Actualment continua la seva tasca divulgadora amb Fina Rodríguez Palau en el XI Cicle de Poesia a la Casa de Menorca on cada mes ofereixen  mles seves cançons i conviden poetes i persones de diferents àmbits, amb propostes diferents que fan d’aquest cicle una proposta diferent, innovadora i original a favor de la Poesia i de la Cultura.