Propera Mostra d'Arts Escèniques de Santa Coloma de Gramenet

Prop de 700 escolars de 22 centres educatius colomencs presentaran espectacles de teatre, dansa i cinema a la VI Mostra d’Arts Escèniques, del 14 al 18 de maig.

Imatge de la Mostra 2012, d'Alfred Tapiz Redón, 5è. de Primària de l’Escola Primavera

Santa Coloma de Gramenet, 10 de maig de 2012.- Del 14 al 18 de maig se celebrarà al Teatre Josep Maria de Sagarra (C/ Lluis Companys, 27) la VI Mostra d’Arts Escèniques, una activitat que forma part del Pla educatiu d’entorn (PEE), que es fa en col·laboració amb les escoles i instituts de la ciutat. Un total de 692 alumnes de 22 centres, públics i concertats, de primària i secundària de Santa Coloma, presentaran una vintena d’actuacions de cant coral, teatre, música, dansa i cinema, entre d’altres. Al llarg de totes les sessions, matinals i de tarda, passaran pel Teatre Sagarra més de 3.800 persones.

La Mostra d’Arts Escèniques acull les actuacions de l’alumnat, del professorat i de les famílies que han assistit a algun curs de música, teatre o dansa organitzat pel PEE, o bé aquelles obres o produccions artístiques creades pels centres educatius. També s’hi presenten treballs audiovisuals. La Mostra esdevé un punt de trobada dels centres educatius i un mirall de la gran creació artística colomenca. Els i les artistes, els seus companys i companyes d’aula, les respectives famílies i el professorat, en un lògic intercanvi de rols, conformen el públic d’aquest esdeveniment ciutadà.

El disseny del díptic d’enguany ha estat realitzat pels alumnes de l’optativa de disseny del Batxillerat d’Arts Visuals de l’Institut Ramon Berenguer IV. En aquesta edició, Alfred Tapiz Redón, de 5è. de Primària de l’Escola Primavera, ha estat el guanyador del concurs que se celebra anualment per escollir la imatge representativa de l’esdeveniment. A l’entrada del Teatre Sagarra hi haurà, del 14 al 18 de maig, una exposició de tots els dibuixos presentats en aquest certamen.

L’Associació Teatral Denominació d’Origen s’encarregarà de la presentació dels grups i de l’animació de la Mostra i els alumnes de màgia de l’Institut Ramon Berenguer IV ens embadaliran amb els seus trucs entre actuació i actuació dels centres.

Novetats d’enguany i programa

En el marc de la Mostra, seguint la filosofia de treball en xarxa que promociona el Pla educatiu d’entorn, a més de les representacions teatrals, els dies 14 i 15 de maig es farà la VI trobada de corals escolars de la nostra ciutat, en la que participaran les escoles Torre Balldovina, Fray Luis de León, Lluís Millet, Wagner, Tanit, Salvat-Papasseit, Beethoven, Banús, Rodoreda i Josep Sol.

Per altra banda, els dies 16 i 17 serà el torn de les obres de teatre, cinema, percussió i lip dup de les escoles Sagrada Família, Primavera, Rosselló-Pòrcel, Ausiàs March, Sant Just, Beethoven, Tanit i el col·legi Verge de les Neus i dels instituts Can Peixauet, Torrent de les Bruixes, Ramon Berenguer IV, Terra Roja i Puig Castellar.

El dia 18 es farà una cloenda de la Mostra amb espectacles de música, teatre i dansa per part dels alumnes de les escoles Gaudí i Ausiàs March i els instituts Can Peixauet i Torrent de les Bruixes. Aquests alumnes han fet al llarg del curs escolar els tallers de Cantem i ballem, Danses d’arreu del món i Taller musicals per a joves del PEE.

Les entrades per a les funcions són restringides i es lliuren directament als centres escolars que participen a la Mostra.

Pla educatiu d’entorn

La Mostra d’Arts Escèniques va començar a realitzar-se en el curs 2006-2007 com activitat del Pla educatiu d’entorn. Aquesta va néixer amb l’objectiu d’exposar el treball que fan els centres educatius colomencs en el camp creatiu i d’incentivar les activitats artístiques dels escolars i de la comunitat educativa en general.

La Mostra acull les actuacions de l’alumnat que ha assistit a algun curs d’arts escèniques organitzats pel PEE al llarg de l’any escolar, o bé aquelles produccions artístiques creades pels centres educatius, ja siguin de teatre, dansa, música o audiovisuals

El Pla Educatiu d’Entorn pretén propagar una educació integral, contínua, arrelada, inclusiva, cohesionadora i en xarxa, per promoure la cohesió social, garantir l’èxit de tot l’alumnat i fomentar la llengua catalana com a eix vertebrador en un marc multilingüe.

Per a més informació sobre el Pla Educatiu d’Entorn:

Us adjutem el díptic de la VI Mostra d’Arts Escèniques. El disseny és obra dels alumnes del Batxillerat d’Arts Visuals de l’Institut Ramon Berenguer IV i la imatge d’Alfred Tapiz Redón, de 5è. de Primària de l’Escola Primavera

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat

www.gramenet.cat