Proper Festival de Cinema de Drets Humans a Santa Coloma

La 2a. edició del Festival Internacional de Cine de Derechos Humanos se celebrarà a Santa Coloma de Gramenet del 9 a l’11 de desembre on es projectaran 14 pel·lícules seleccionades.

Santa Coloma de Gramenet, a 1 de desembre de 2010.  La ciutat de Santa Coloma acollirà, del 9 al 11 de desembre, la 2ª edició del Festival Internacional de Cine de Derechos Humanos. És una de les primeres activitats que se celebren a la ciutat en el marc del programa d’activitats “el Nadal al Cor”. El certamen suposa una bona ocasió per conèixer diferents mirades de denúncia i de lluites, a partir d’experiències individuals i/o col·lectives, per aconseguir una societat més justa.

Enguany el Festival oferirà la projecció de 15 pel·lícules i documentals en dos escenaris de la ciutat: la sala d’actes de la Biblioteca Singuelín-Salvador Cabré i al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. Després de les projeccions, i amb l’objectiu de generar un espai que promogui la reflexió sobre els drets humans, hi haurà debats i taules rodones que permetran la trobada del públic amb els cineastes, productors i acadèmics. Les pel·lícules que seleccionades són produccions de Xile, França, Argentina i Espanya.

Com a la primera edició, enguany hi ha tres categories dels guardons: Derechos Humanos, Memòria y Justicia Universal, i Igualdad e Interculturalidad.

El Jurat està format per professionals del món del Cinema i la Televisió. Destaquen Ruy Balañá, cineasta argentí, director del programa de televisió Redes, autor del documental “Tinta Roja”, entre d’altres treballs; Ginés Fernández, operador de cinema de llarga trajectòria, President d’Honor de Cineclub Imatges de Santa Coloma; Trinidad Gutiérrez, responsable de Informatius de la Xarxa de televisions Locals de Catalunya; Yolanda Viñals, periodista y productora; Justin Webster, periodista i director de diferents pel·lícules per a la BBC, guardonades en diferents festivals amb gran repercussió com “The Madrid Connecton” , també destaquen “Cash Convoy”, “FC Barcelona”, “Confidencial” i la darrera producció que ha realitzat ha estat “Last White Man Standing”.

La 2º edició del Festival està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma, l’associació Acción y Participación, la Fundación Internacional Olof Palme, i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya, entre d’altres entitats.

Totes les activitats del Festival són d’entrada lliure i gratuïta. Per a més detalls del programa complet i horaris de projecció:

www.dhfestival.org

Per a més informació i/o entrevistes, podeu contactar amb:
Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488 (Ana Belén Pérez)

comunicacio@gramenet.cat

 

Premsa Festival

667 397 500 / 633 238 073 (María Eugenia Montenegro)

prensa@dhfestival.org