Programa d'actes per recuperar la memòria històrica

Hi destaquem «Balcó solidari» una iniciativa de participació, impulsada conjuntament per l’Ajuntament i la ciutadania que vol reivindicar i fer visibles els valors que compartim tots plegats i que formen part de la idiosincràsia de la nostra ciutat.

El programa d'activitats ha començat el divendres 20 a la Biblioteca Can Peixauet, amb la segona trobada d’ajuntaments que formen part de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més.

Algunes activitats previstes són la presentació, l’11 de febrer (11.30h, plaça de la Vila), de la senyalització dels refugis antiaeris de la ciutat; la conferència, el dia 9 (19.00h, Museu), que oferirà l’economista i activista de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, sobre les cooperatives com a eines bàsiques per a una nova economia; i finalment Carles Santacana, doctor en Història Contemporània i professor a la Universitat de Barcelona, parlarà del tema «El passat tan lluny i tan a prop. Per què parlem de memòria històrica?» el dia 7 (19.00h) al Museu Torre Balldovina.

Balcó solidari
Vine a l’Ajuntament a recollir la teva banderola de “Balcó Solidari”

“Balcó solidari” és una iniciativa de participació ciutadana impulsada conjuntament per l’Ajuntament i ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat que, com vosaltres, volen reivindicar i fer visibles els valors que compartim tots els colomencs i colomenques i que formen part de la idiosincràsia de la nostra ciutat.
Mitjançant una banderola que pengem als balcons o finestres, volem llançar missatges de pau, valor democràtic, justícia i lluita pels drets humans. En aquest sentit, “Balcó solidari” obre un aparador on, des de la nostra llar, expressem a la ciutat i al món que Santa Coloma és una ciutat oberta i solidària. Aquesta primera de les banderoles es sobre Memòria Històrica.

*Podeu aconseguir les banderoles al Museu Torre Balldovina o a l’Ajuntament.