Primeres Jornadas a Santa Coloma sobre la Carta Europea dels Drets Humans

Participen el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Jaume Saura, i la responsable del Servei de Mediació en l’Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona, Carme Trilla, entre d’altres personalitats.

Cartell

Santa Coloma de Gramenet, 25 de juny de 2013.-  El Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, ha organitzat, el 26 i 27 de juny, a les 19 hores, les primeres Jornades Locals sobre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

Durant dos dies, la sala d’actes del Museu Torre Balldovina serà punt de trobada de diferents personalitats destacades que analitzaran el paper dels ajuntaments en el compliment dels drets humans i en especial l’aplicació a Santa Coloma de Gramenet de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, CESDHC, ratificada per l’Ajuntament de Santa Coloma a l’any 2000.

Jornada inaugural: 26 de juny

Demà dimecres, 26 de juny, a les 19 hs se celebrarà l’acte inaugural de les Jornades, presidit per l’alcaldessa Núria Parlon i el defensor de la Ciutadania, Fernando Oteros. A continuació tindrà lloc la ponència “Els Drets Humans i la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat” per part de Jaume Saura, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. En aquesta sessió s’analitzarà el paper de la CESDHC com a marc i guia per al desenvolupament de les polítiques locals. La visió respecte la concreció al municipi dels dictats de la CESDHC anirà a càrrec del Tinent d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania, Siscu Sánchez.

L’habitatge: un dret de proximitat

En el segon dia de les Jornades, 27 de juny (19 hs), tindrà lloc la ponència dedicada a “L’habitatge: un dret de proximitat” a càrrec de Carme Trilla, responsable del Servei de Mediació en l’Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona. En aquesta sessió es posarà sobre la taula l’article XVI de la CESDHC, sobre el Dret a l’Habitatge. A més, Raúl Moreno, Tinet d'alcalde de Benestar Social i Famílies, Gent gran i Atenció de Dependència, exposarà la visió, accions i les prioritats de les polítiques municipals en l’habitatge a la ciutat.

    * Us adjuntem el díptic amb el programa complet de les Jornades

Per a més informació i/o contactes:
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 13

comunicacio@gramenet.cat