Primera trobada de "Científics i cuiners cara a cara" al Campus de l'Alimentació

El xef colomenc Víctor Quintillà serà un dels protagonistes d'aquest nou espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic, el proper dilluns 17 (13.00).

La Unitat UB-Bullipèdia i la direcció del Campus de l’Alimentació de Torribera, han organitzat la primera trobada de Científics i Cuiners Cara a Cara ”Una visió de la teoria del Big Bang a la cuina” que tindrà lloc el dilluns 17 de febrer a les 13h a la Sala Les Voltes de l’Edifici la Masia del Campus de l’Alimentació de Santa Coloma, amb la participació del Dr. Javier Tejada, catedràtic de Física Teòrica de la Facultat de Física (UB), i del Sr. Víctor Quintillà, cap de cuina del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet amb una estrella Michelin. És un acte obert a la ciutadania.

Aquesta activitat forma part del projecte “Santa Coloma, ciutat universitària”, que engloba diferents iniciatives i propostes per donar a conèixer a la ciutadania els estudis superiors, la formació i les pràctiques professionals, entre d’altres, que ofereixen el Campus de l’Alimentació-UB, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, la UNED i el Centre del Dr. Emili Mira, a més de les tasques de recerca i investigació que hi desenvolupen.

Impuls del coneixement

"Científics i cuiners, cara a cara" és una activitat de difusió científica que té l'objectiu d'impulsar el coneixement, la innovació, la creativitat i la transferència en disciplines relacionades amb  les ciències dels aliments, la nutrició, la cultura de l’alimentació i la gastronomia. La proposta, en què es troben dos experts i es compta amb la participació del públic, permet l'intercanvi d'idees entre l'entorn universitari i el gastronòmic des de diferents perspectives, tot i identificant temes d'actualitat i de discussió comuns.

La trobada, permetrà tractar temes com la transformació de la matèria i el temps i els ritmes culinaris, sota la perspectiva de la teoria del Big Bang i la seva aplicació en les rutines d'un restaurant. Així mateix, es parlarà de la importància de l'alimentació en la salut i l'envelliment de les persones i com aquesta pot influir en la seva capacitat d'aprenentatge.