Primer doctorat industrial al Campus de l'Alimentació de Santa Coloma

Es tracta d'un doctorat de nova creació que es realitzarà en el període 2017-2019 i que té com a finalitat estudiar i investigar el paper de l’oli d’oliva en gastronomia.

 

La Universitat de Barcelona, a través del seu Campus de l’Alimentació de Torribera, posa en marxa el primer doctorat industrial, adreçat a qualsevol persona graduada, i que es podrà realitzar en les instal•lacions ubicades a la ciutat. Aquest doctorat de nova creació es realitzarà en el període 2017-2019 i la finalitat és la d’estudiar i investigar sobre l’oli d’oliva en gastronomia.

Els nous estudis formen part d’un conveni que recentment han signat la UB, juntament amb una empresa d’olis, que serà la responsable, amb l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya (AGAUR) de becar els estudiants admesos en aquest nou doctorat. Aquest conveni vol posar en valor el sector de l’oli d’oliva a Catalunya en la gastronomia i dieta mediterrània i com a base d’una alimentació saludable. La investigació del doctorat es durà a terme amb la supervisió del grup de recerca Libifood, ubicat al Campus de l’Alimentació i serà supervisada per científics de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària de la Universitat de Barcelona (INSA-UB). Les persones interessades, poden adreçar-se al web d’AGAUR (agaur.gencat.cat) o bé al Campus de l’Alimentació de la UB, ubicat al Recinte Torribera (telf. 934 03 19 78 i web www.ub.edu/campusalimentacio).

Una altra de les novetats del Campus de l’Alimentació de Santa Coloma és la incorporació del xef Carles Tejedor, director gastronòmic de diferents restaurants referents, com a especialista extern en la matèria de Gestió de Coneixement Culinari i Gastronòmic del grau interuniversitari en Ciències Culinàries i Gastronòmiques (CETT-UB-UPC), que s’hi ofereix a les instal•lacions del Recinte Torribera, així com en el màster en Ciència, Cuina i Innovació  Gastronòmica o cursos altres cursos relacionats. Aquesta col•laboració vol reforçar l’aposta que des la UB a través del seu Campus de l’Alimentació s’ha tut a terme per impulsar recerques relacionades amb el sector de l’oli d’oliva.

Santa Coloma, ciutat universitària

Aquest nou doctorat amplia els estudis universitaris –graus, postgraus i màsters- que es poden fer a diferents centres de la ciutat, i que amplien el projecte Santa Coloma, ciutat universitària, l’objectiu del qual és apropar la universitat als barris i a la ciutadania, i que alhora ofereix un ampli programa d’activitats 2017-2018 centrades en gastronomia i alimentació. Més detalls a: www.gramenet.cat/ciutatuniversitaria