Prevenir els efectes de la calor

Com en anys anteriors, l'Ajuntament de Santa Coloma ha engegat el Pla d'actuació per a prevenir els efectes de les elevades temperatures per a la salut.

Des del Servei de Salut Pública i Benestar Social, en coordinació amb l'Direcció d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, es realitzarà un programa de seguiment a les persones més vulnerables, sobretot gent major, bebés i nens, persones amb discapacitat física o psíquica que necessitin atenció, persones amb malalties cròniques, persones fràgils que viuen soles, persones amb condicions socials precàries, pacients amb medicacions que actuen sobre el sistema nerviós central, persones que realitzin un excés d'activitat física, etc., entre altres col·lectius.

Recomanacions a seguir

  • Protegir-se de l'exposició directa al sol entre les 12 i les 16 hores del dia, mitjançant gorra o barret, roba lleugera i bevent aigua sovint. No oblidar-se de la crema solar abans de l'exposició.
  • Evitar l'activitat física en les hores de més calor, especialment a migdia i reduïnt les activitats intenses. És fonamental beure aigua en abundància, abans, durant i després de l'exercici, i cuidar l'alimentació.


Davant qualsevol dubte es poden dirigir a la seva àrea bàsica de salut o bé trucar a Sanitat Respon (902 111 444).