Presentació Mostra d'Imatges Drets Humans a Santa Coloma

Es tracta d’una exposició amb fotografies impactants i de denúncia realitzades per fotògrafs de Gramenet Imatge Solidària i que retraten l’incompliment, a bona part del planeta, de la Declaració Universal de Drets Humans.

Santa Coloma de Gramenet, 8 de març de 2011. El proper dijous 10 de març, a les 12.00, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i fotògraf colomenc Joan Guerrero presenten al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré la mostra “Drets Humans” de l’Associació Gramenet Imatge Solidària. Aquell mateix dia a les 19.00 se celebrarà la inauguració de l’exposició que es podrà visitar fins el 17 d’abril a Can Sisteré, en horari habitual.

La mostra dóna a conèixer i denuncia d’incompliment, a bona part del planeta, de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948. I ho fa amb imatges d’enorme cruesa i amb altres que es distancien, poèticament, per evitar la violència més dramàtica que hi ha en una imatge definitiva.

Gramenet Imatge Solidària és una associació formada per fotògrafs i ciutadans de Santa Coloma de Gramenet que vol sensibilitzar i incitar a la reflexió sobre els desequilibris del món on vivim. La seva és una mirada ètica que es concreta en un conjunt de llibres i exposicions, eines per al finançament de projectes solidaris a diferents comunitats de l’Equador, Guatemala, Congo, Gàmbia, etc. Els fotògrafs que participen en aquesta mostra són: Gabriel Brau, José Luis García, Jesús Jaime Mota, Vicenç Semper, Francesc Melcion, Laura Guerrero, Joan Guerrero i Bru Rovira.

L’exposició s’obre amb un manuscrit de Stéphane Hessel, l’únic supervivent de l’equip que redactà la Declaració Universal dels Drets Humans.