Presentació del "Triajoc"

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat aquest projecte de recuperació dels jocs tradicionals en el marc del programa municipal de recuperació de la memòria històrica.

L'alcaldessa, Núria Parlon, en l'acte de presentació del "Triajoc" a la Biblioteca Central

Dins del programa de recuperació de la Memòria històrica que desenvolupa l’Ajuntament, aquest dimarts 13 de març, a la Biblioteca Central, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat el Triajoc, un projecte que vol recuperar i difondre el joc de sempre com a patrimoni cultural local. 

 L’alcaldessa ha estat acompanyada per veïns i veïnes de la ciutat que han participat en el rodatge d’uns vídeos de difusió on expliquen com eren els jocs de la seva infantesa.

Triajoc pretén recuperar i difondre el joc tradicional a Santa Coloma de Gramenet com  a patrimoni cultural, desenvolupant les seves potencialitats de creació d’espais de convivència i d’ús social del català en un entorn lúdic. També pretén que Santa Coloma de Gramenet esdevingui un referent del joc tradicional a Catalunya.

L’origen d’aquest projecte municipal és un document que va lliurar al Centre de Normalització Lingüística l’Heura en Joan Pairó i Ballestero (1909-1992), reconegut músic i polifacètic estudiós de l’artesania, les arts i els costums locals. Un document que explica els jocs de la seva infantesa a Santa Coloma de Gramenet i que va enc