Presentació del programa "Cuines del món"

Presentació, el 28 d’abril, del programa d’activitats que oferirà el nou espai ‘Cuines del món’ a la Biblioteca del Fondo, únic a tot Catalunya.

Santa Coloma de Gramenet, a 24 d’abril de 2015.- El proper dimarts 28 d’abril, a les 10:00h, a la Biblioteca del Fondo tindrà lloc la presentació del programa d’activitats i tallers que s’inicien al maig al nou espai Cuines del Món d’aquest equipament. La Biblioteca del Fondo, inaugurada al setembre de l’any passat, és l’única biblioteca de Catalunya amb una cuina professional, i és l’equipament on s’impartiran cursos i xerrades obertes a tothom sobre gastronomia i alimentació com a nexe comú entre persones de diferents orígens i edats.

L’acte de presentació comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; el xef Víctor Quintillà, del restaurant Lluerna, amb una estrella Michelín; el representant de l’associació Fondo Comerç, Xavi Navarro; el director del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta, i la regidora de Cultura, Petra Jiménez. Aquestes institucions formen part de la Comissió Cuines del món, encarregada d’aquest projecte en marxa.

Durant la presentació a la premsa també es donarà a conèixer un estudi que el Campus de l’Alimentació està realitzant al barri del Fondo sobre plantes i productes de diferents orígens, sota el títol “Plantes alimentàries i multiculturalitat al barri del Fondo, processos de transculturació i etnobotàniques urbanes a la Santa Coloma de Gramenet del Segle XXI”.

L’acte finalitzarà amb una degustació d’alguns dels productes que recull l’estudi elaborats prèviament per alumnes del Campus de l’Alimentació de la UB.

ActePresentació del programa d'activitats de l'espai "Cuines del món" a la Biblioteca del Fondo
Data i horaDimarts 28 d'abril a les 10:00h
LlocBiblioteca Fondo, espai "Cuines del món" al carrer de Massenet, 28. Metro L1 i L9 parada Fondo
Assistents-       L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon

-       La regidora de Cultura, Petra Jiménez

-       El director del Campus de l’Alimentació de la UB, Màrius Rubiralta

-       El xef del restaurant Lluerna, Víctor Quintillà

-       El representant de Fondo Comerç, Xavi Navarro

-       Estudiants del primer grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Altres consideracionsEs prega en la mesura del possible confirmar l'assistència

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat