Presentació del primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

El Campus de l'Alimentació de Santa Coloma ha acollit aquest acte amb la presència del reconegut xef d'El Celler de Can Roca, Joan Roca.

Aquest dimarts 1 al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona a Santa Coloma (ubicat al recinte Torribera) s'ha fet la presentació acadèmica del primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de l’Estat espanyol promogut per universitats públiques. Aquest nou grau, que es posarà en marxa el mes de setembre d’enguany, és una iniciativa liderada per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), dos centres públics de referència, mitjançant l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme, centre adscrit a la UB, el campus de l’Alimentació de Torribera (UB), l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alícia.

La presentació s'ha adreçat al professorat col·laborador acadèmic de la UB i la UPC i a experts, en especial els membres col·laboradors del projecte Bullipèdia. L'alcaldessa, Núria Parlon; la Tinent d'Alcalde d'Universitats, Lídia Guinart; i el director del Campus de l'Alimentació, Marius Rubiralta; han participat en l'acte. Núria Parlon ha destacat la "Santa Coloma, ciutat universitària, com un marc d'oportunitats i projectes amb aquest nou grau universitari". En el decurs de la presentació, Joan Roca, xef d’El Celler de Can Roca i impulsor i assessor gastronòmic del nou ensenyament, ha analitzat els elements bàsics per a una estratègia gastronòmica a Catalunya 2014-2020.