Premis Nacionals de Cultura 2014

Avui se celebra al Teatre Josep Maria de Sagarra els Premis Nacionals de Cultura 2014. Santa Coloma és enguany ciutat amfitriona d'aquests guardons.

Santa Coloma de Gramenet, 2 de juny de 2014. El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà avui, el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2014, en un acte que se celebrarà a les 19,45h, al Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

A l’acte de lliurament dels guardons hi assistiran el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el president del CoNCA, Carles Duarte, entre d’altres personalitats. També hi seran presents nombroses personalitats del món de la cultura, a més d’una àmplia representació de la societat civil de Santa Coloma.

“La màgia de Sergi Buka, dos presentadors amb encant i l'alegria de la Troba Kung-Fú ens acompanyaran en aquesta celebració de la cultura.... I alguna sorpresa més, que descobrireu durant la festa”. D’aquesta forma defineix l’acte el seu guionista, David Cirici, amb una posada en escena concebuda per Ferran Audí “senzilla, lleugera, dinàmica i evocativa, homenatge a les estructures de treball de la cultura i, sobretot, als homes i dones que cada dia fan del seu esforç i compromís elements nodridors essencials sense els quals tot acte de creació resultaria estèril...”.

Durant l’acte, a més del lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2014, es recordarà el centenari del naixement d’algunes personalitats del món cultural (Alexandre Cirici Pellicer, Rafael Santos Torroella, Joaquim Muntañola, Martí de Riquer i Joan Vinyoli) alhora que es retrà homenatge al cinquantenari de la publicació d’Els Altres Catalans de Paco Candel.

TV3 donarà senyal institucional de l’acte a través de Collserola, des de 10 minuts abans del seu inici (persona de contacte de producció de TV3:  Roser Sancho 607 07 43 77). S’habilitarà un espai delimitat per a les càmeres de televisió i fotògrafs que vulguin cobrir l’acte. Les televisions que ho necessitin també podran recollir des del mateix teatre el senyal institucional.

La cerimònia es transmetrà pel Canal 33 a partir de les 22,45h.