Pregunta al veïnat sobre la propera urbanització del c. de Pompeu Fabra

Els veïnes i veïnes de la zona reben un fulletó informatiu a les seves llars amb tres propostes d’urbanització, perquè decideixin l’opció que creuen que és millor per al seu carrer. A partir d'aquest dilluns 23 ja poden fer arribar la seva resposta a l'Ajuntament per diverses vies.

L’Ajuntament té previst urbanitzar el tram del carrer de Pompeu Fabra situat entre el carrer de Sant Carles i el passeig de la Salzereda, amb l’objectiu d’afavorir el passeig i facilitar les compres en els establiments de proximitat amb total comoditat. Els veïns i les veïnes de la zona reben un fulletó informatiu a les seves llars amb tres propostes d’urbanització, perquè decideixin l’opció que creuen que és millor per al seu carrer.

Primera proposta

La primera de les propostes inclou dos intervencions diferents segons el tram. Des del carrer de Sant Carles a l’avinguda de Santa Coloma seria igual al tram remodelat entre l’avinguda de la Generalitat i el carrer de Sant Carles —de plataforma única, amb prioritat per als vianants i amb restriccions al trànsit—. D’altra banda, el tram comprés entre l’avinguda de Santa Coloma i el passeig de la Salzareda seria també de plataforma única i amb prioritat per a les persones però es permetria la circulació de vehicles amb la velocitat limitada a 20 km/h. En un costat del carrer hi hauria arbrat i en l’altra enllumenat, delimitant uns espais de protecció dels vianants respecte als vehicles.

Segona proposta

Aquesta parteix amb les mateixes característiques que la proposta número 1 —quant a que inclou dos trams amb dos intervencions diferents depenent del tram— però la diferència és que afegeix places d’aparcament en el tram que va de l’avinguda de Santa Coloma al passeig de la Salzereda, unes places que estarien físicamente senyalitzades en el paviment.

Tercera proposta

En aquest cas es mantindria també la peatonalització total entre el carrer de Sant Carles i l‘avinguda de Santa Coloma com a carrer de vianants i pel comerç. Des de l’avinguda de Santa Coloma fins al passeig de la Salzereda es realitzaria el projecte d’urbanització seguint el mateix model dels carrers de la Cultura i de Francesc Moragues, amb voreres i calçada i aparcament permanente a una banda.

Procès participatiu


Les persones que siguin residents del carrer de Pompeu Fabra poden participar en el procès participatiu omplint el formulari que els arribarà a casa, marcant amb el número de la proposta de remodelació que prefereixin i fent-lo arribar, del 23 al 27 de febrer de 2015, en horari de 18 a 20 h, a l’Associació de Veïns del Riu Sud (c. de Lluís Companys, 9) o a les oficines de Serveis Territorials de l’Ajuntament (pl. de l’Olimp), en horari de 9 a 14 h. També hi haurà un dia de recollida presencial de les opinions, el 28 de febrer de 2015, al Centre Cultural Airiños de Nosa Galicia (c. de Pompeu Fabra, 44, en horari de 10 a 14 h). En aquest centre estaran exposades les 3 propostes d’urbanització durant la setmana del 23 al 28 de febrer. També es pot opinar en aquest web municipal www.gramenet.cat/milloremelnostrebarri.