Ple municipal ordinari del mes de febrer

Aquest dilluns s'ha celebrat el Ple ordinari del mes de febrer, en què a més dels punts de l'ordre del dia s'han aprovat diferents mocions.

Renúncia d’una regidora del PSC
A la sessió ordinària del ple del consistori de Santa Coloma de Gramenet celebrada dilluns 27 de febrer, i presidida per l’alcaldessa de la ciutat Núria Parlon, s’ha donat compte de la renúncia de la regidora de Salut, Gent Gran i Relacions amb Entitats Ciutadanes, Cristina Cerrato Hidalga (PSC) al seu escó al consistori.

Festius 2012 amb obertura comercial
Entre els diversos acords i decrets ratificats està l’aprovació del calendari d’obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a l’any 2012, que ha estat fixat de la següent manera: són dies de lliure obertura el 8 de gener, l’1 de juliol, el 12 d’octubre, i el 6, 8, 16, 23 i 30 de desembre. Aquesta proposta segueix el calendari aprovat també per la Generalitat de Catalunya.

Dades del Padró Municipal d’Habitants
També, a la sessió s’ha donat compte de les dades corresponents a les rectificacions del Padró Municipal d’Habitants amb referència al 31 de desembre de 2010. Vistos els treballs de rectificació, a la data esmentada la població empadronada a Santa Coloma de Gramenet és de 124.318 persones.

Recollida de piles amb objectius ecològics
D’altra banda, el ple del Consistori ha aprovat, a proposta de la regidoria de Medi Ambient,  l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al conveni marc de col•laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya i les entitats gestores dels sistemes integrats de gestió de residus de piles i acumuladors. Aquest conveni
Estableix objectius ecològics, condicions de recollida, d’emmagatzematge, de tractament i d’eliminació dels materials continguts a les piles, als acumuladors i a les bateries usades.

Mocions
A la sessió ordinària del mes de febrer s'han aprovat les següents mocions:

  • Moció dels grups municipals del PSC i ICV-EUiA sobre la situació de col·lapse al servei d'Urgències de l'Hospital Esperit Sant. Aprovada amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA, CiU i PP; i el vot en contra de GG i PxC.
  • Moció dels grups municipals del PSC i ICV-EUiA en contra de la reforma laboral imposada pel govern del Estat. En aquest punt han intervingut sengles representants comarcals dels sindicats CC.OO. i UGT. Aprovada amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA i PxC; en contra, PP i GG; i l'abstenció de CiU.
  • Moció dels grups municipals del PSC i ICV-EUiA amb motiu del Dia internacional de les Dones - 8 de març. Aprovada amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA, GG, PxC, i el vot en contra de CiU i PP.
  • Moció dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, CiU i GG sobre el tractat sobre comerç d'armes. En aquest ha intervingut un representant d'Aministia Internacional, entitat que presentava el text de la moció. Aprovada amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA, CiU, GG i PxC, i l'abstenció del PP.