Ple de constitució

Aquest dissabte 13 (11h) tindrà lloc l’acte de constitució de la nova corporació municipal resultat de les eleccions del 24 de maig. La majoria absoluta del PSC fa que Núria Parlon tingui garantida la continuïtat com a alcaldessa.

La cerimònia de constitució de la nova Corporació municipal tindrà lloc aquest dissabte 13 de juny (11.00 hores), a la sala de plens, en una sessió plenària oberta a la població, que podrà ser seguida mitjançant pantalles a les dependències de l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania (planta baixa de l’Ajuntament), ja que l’accés a la sala de plens estarà limitat al seu aforament. S'instal·larà també una pantalla gegant a la Plaça de la Vila per tal que la ciutadania ho pugui seguir des del carrer.

Els nous regidors i regidores prendran possessió de les seves actes i faran una votació -secreta i nominal- per triar una persona entre tots plegats que serà qui presidirà com alcalde o alcaldessa l’Ajuntament els propers quatre anys. Com que el PSC va obtenir la majoria absoluta el passat 24 de maig, és segura la continuïtat de Núria Parlon —cap de llista d’aquest partit— al capdavant de la corporació.

El Ple començarà amb la constitució d’una mesa d’edat, integrada pel regidor o la regidora més gran i el més jove, amb el suport del secretari de l’Ajuntament. Aquestes tres persones dirigiran la sessió, comprovaran les credencials dels representants electes i declararan que l’Ajuntament resta constituït oficialment. Per últim, el Ple votarà el nou alcalde o alcaldessa. Aquí teniu l'ordre del dia d'aquest ple extraordinari que fixa el desenvolupament del mateix.

Un plenari renovat

La renovació de regidors i regidores serà una de les més grans de la democràcia local. De les 27 persones que composaran el nou Ple colomenc, 19 hi formaran part per primera vegada. És la major renovació des de la primavera de 1979, data en què es va inaugurar el període democràtic municipal.

Llista de regidors electes per al mandat 2015-2019

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): Núria Parlon, Esteve Serrano, Lídia Montero, Jordi Mas, María Petra Jiménez, María del Carmen Arana, Mireia González, Daniel Salgado, Diego Arroyo, Ana Belén Moreno, María Remedios Aragón, Pedro Luis Cano, Luis Javier Fuentes, Álvaro Rodilla (14 regidors/es)

Som Gramenet-Poble Actiu (SG-PA): Aitor Blanc, Joan Pastor, Patrícia Lafuente, Alba Calvo, Oriol Corral, Jesús Sánchez (6 regidors/es)

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's): Dimas Gragera, Salvador Tovar, María Duarte Aparicio (3 regidors/es)

Gent d'esquerres-Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa-Entesa (GE-ICV-EUiA-E): Alexandra Sevilla, Jonatan Fornés (2 regidors/es)

Partit Popular (PP): Laura Rodera, David Zambrana (2 regidors/es)

Un cop constituït l’Ajuntament i triat el nou alcalde o alcaldessa de Santa Coloma, la fase següent estarà relacionada amb el disseny de l’organigrama polític, el repartiment de responsabilitats (àrees i ponències), el nomenament de tinents d’alcalde i la formació de les comissions informatives i de la Junta de Govern Local.