Pla de qualitat democràtica i Reglament de govern obert

L'alcaldessa Núria Parlon i el tinent d'alcalde Siscu Sánchez han presentat a la Biblioteca Singuerlín el procés participatiu per redactar el nou Reglament de govern obert i participació ciutadana i el disseny del Pla de qualitat.

Aquest dijous 6 s'ha presentat a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (Plaça de la Sagrada Família, s/n. Metro L9 Singuerlín) el procés participatiu per redactar el nou Reglament de govern obert i participació ciutadana i el disseny del Pla de qualitat democràtica a Santa Coloma de Gramenet. 

La presentació ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i del tinent d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania, Siscu Sánchez. Aquest darrer ha destacat que el Pla de Qualitat Democràtica "ha de donar resposta a tot el que ens demana la ciutadania i que ens demanem també nosaltres mateixos com a Ajuntament". Mentre, l'alcaldessa Núria Parlon ha assegurat que "el ciutadà vol participar de les decisions públiques de forma interactiva i els que governem hem de fer els esforços que calguin perquè això sigui així"

A més, en aquest primer acte ha intervingut, Fernando Pindado, advocat i expert en polítiques públiques i qualitat democràtica, que ha exposat als assistents el significat del govern obert, com a pauta per avançar i superar la crisi del model actual, amb més i millor democràcia i una Administració que posi la ciutadania al centre de l’acció pública. La presentació s'ha tancat amb un debat obert amb les entitats i ciutadania que s'han acostat fins a la sala d'actes de la biblioteca colomenca.

Una visió més àmplia de la democràcia

La redacció col·lectiva del Pla de qualitat democràtica suposa un model de participació ampli i transformador cap a una visió més àmplia de la democràcia. Tot plegat  porta a parlar de millor representació (transparència i rendició de comptes) i més participació (multiplicitat de canals), així com de la implicació directa de més agents socials. 

Les persones interessades a participar-hi tindran l'oportunitat d'intervenir en els diversos debats públics que es programaran, les dates dels quals anirem publicant en els mitjans de comunicació municipals. 

La ciutadania colomenca té al seu abast tota la informació sobre aquest Pla de qualitat democràtica i el Reglament de govern obert clicantaquest enllaç.