Pla de dinamització de locals comercials buits

L'alcaldessa Núria Parlon ha presentat aquest projecte pioner que forma part del programa de mesures municipals per potenciar l'activitat econòmica a la ciutat.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat aquest dilluns el “Pla de Dinamització de Locals Buits”, un projecte pioner que posa a l’abast dels emprenedors i empreses una eina senzilla i pràctica per trobar un local comercial adient a les seves necessitats. Es tracta d’un espai virtual —hi podeu accedir des de  www.gramecomerc.com— que afavorirà la informació, la comunicació i la interacció entre les persones que vulguin vendre un local i les que vulguin instal·lar-hi un negoci. 

La presentació, a la Sala de plens, ha comptat amb la presència del Tinent d’alcalde de Comerç i Mercats, Esteve Serrano, i del Diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana. 

L'eina, en aquest cas, és una plataforma informàtica que proporciona tota la informació precisa per facilitar la pressa de decisions quan es busca un local comercial.  Un cop dins accedirem a la possibilitat de filtrar la nostre cerca d’un local comercial per interval de preu, superfície de venda, pel tipus de carrer comercial, etc.  Des de l’aplicatiu es pot contactar directament amb el gestor de cada local, si ja ens hem decidit.

El projecte compta  amb un equip de persones que formen una comissió transversal integrada per diverses àrees municipals, les principals associacions de comerciants de la ciutat (ACI i Fondo Comerç) i agents gestors de la titularitat de locals comercials buits de planta baixa (API). 

El Pla és una de les deu mesures que va presentar l’alcaldessa el 20 de febrer per ajudar el comerciant, el petit i mitjà empresari i les persones que vulguin muntar un negoci a la ciutat. Tot plegat, amb l’objectiu d’ajudar el comerç local a sortir d’una crisi que ha provocat un augment notable del nombre de locals comercials buits o tancats. En paraules de l’alcaldessa “el comerç ha de ser el motor de l’activitat econòmica local”. El programa Rempresa, que facilita la cessió de negocis a nous emprenedors de manera àgil, o els Plans municipals d’ocupació són algunes de les mesures més destacades.

Més informació al portal de comerç: www.gramecomerc.com.