Piscines, festes de barri, concerts i cinema a l'aire lliure animen l'estiu colomenc

Els centres juvenils Mas Fonollar i Rellotge XXI focalitzen gran part de la programació cultural.

L'arribada de la calor, la fi del curs escolar i la perspectiva de les vacances en l'horitzó més pròxim ens conviden a gaudir de la ciutat de la manera més lúdica possible. Equipaments municipals, com les piscines de Ca Zam i Torribera, es troben al moment àlgid de la temporada. Els centres juvenils i les biblioteques realitzen programacions especials d'estiu.La música, el cinema, i les festes populars són els ingredients bàsics de l'estiu.

Els centres Mas Fonollar i Rellotge XXI focalitzen gran part de la programació cultural colomenc del mes de juliol. En el Mas Fonollar, les activitats comencen divendres, 2 de juliol (22.30), amb les actuacions d'Arte la Paso, un duo de Buenos Aires que proposa un espectacle de carrer, ple d'humor i emocions, i de Paco a la Lluna. Per als següents divendres, s'han programat dues pel·lícules — Avatar i Maleïts bastards — i un concert de Vinodelfín. Dijous, l'espai Àgora Jove utilitzarà diverses expressions artístiques per reflexionar sobre cooperació. El dia 8 (19.00), amb el títol Vols que et compti un conte?, es podran escoltar diverses narracions per a adults de Benedetti o Quin Monzó.

El Centre de Recursos Infantils i Juvenils Rellotge XXI projectarà diverses pel·lícules en les sessions del “Cinema a la Fresca” i organitzarà un concert dels 5 Elements i Cap-nord. La plaça del Rellotge serà l'escenari de totes aquestes propostes, que es duran a terme divendres a la nit. Així, divendres 2 de juliol (22.00), es podrà veure una marató de curtmetratges.
El CRIJ Rellotge XXI té obertes les inscripcions en activitats tan variades com els campionats de futbol i volei platja, un taller d'hip-hop, un campionat de futbolí, sortides programades a la piscina de Torribera, sessions de tècniques de relaxació, un curs de francès bàsic i fins i tot una excursió al Tibidabo.

Els joves que estiguin interessats a participar en alguna d'aquestes iniciatives poden adreçar-se al carrer del Rellotge, 21 o telefonar al 93 392 10 46.

La Biblioteca Central celebra el juliol la tercera edició de “Rodamons”. Aquí s'ofereix un cicle de contes en què la pau, la solidaritat, el respecte, l'amistat i els drets humans són els protagonistes.
Per part seva, les sales Pop i La Lluna acolliran aquest mes els concerts promocionals dels cinc grups finalistes del Cortocircuit.

Piscines i espais naturals
Un altre punt d'interès són les piscines. Ca Zam i Torribera estaran obertes durant els dos propers mesos i ambdues ofereixen preus populars i abonaments familiars i de temporada.

L'estiu és també un gran moment per gaudir el patrimoni natural de la ciutat. Aquest és el cas del parc fluvial del Besòs, un dels llocs més utilitzats pels colomencs per passejar, muntar amb bicicleta o fer esport. Des del parc, que té una superfície de 70 hectàrees, es pot accedir a les platges més pròximes sense l'agobi del trànsit. Els altres dos espais que conviden a gaudir del temps lliure són el parc de Can Zam i el recentment inaugurat parc de La Bastida.

L'oferta lúdica de l'estiu es tanca amb les festes populars. Aquest cap de setmana, els barris de Serra de Marina i El Raval, celebren les seves festes. Després vindran Can Mariner, Fondo Alt, Riera Alta i Santa Rosa. Els programes solen recollir idees que fomenten l'associacionisme, l'ocupació dels espais públics i les tradicions culturals més arrelades a la nostra societat.