Pel.lícules d'Isabel Coixet i Àlex de la Iglesia a la Sala Singuerlín

El divendres 25, a partir de les 20.00 hores, a la Biblioteca Singuerlín es projectaran "Cartas a Nora" i "Balada triste de trompeta".

La programació de cinema estable a la sala d’actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça Sagrada Família s/n, estació Singuerlín L9) s'acomiada aquest divendres pel que fa al período abril-maig. A partir de les 20.00 hores, amb entrada gratuïta, es projectarà el curt d'Isabel Coixet,"Cartas a Nora" i la pel·lícula d'Àlex de la Iglesia, "Balada Triste de Trompeta".

Cartas a Nora

És un curmetratge d'Isabel Coixet. Nora és una jove boliviana que emigra a Barcelona amb la intenció de poder mantenir a la seva família el més lluny possible de la misèria i de la "vinchucha", la xinxa que transmet la malaltia del Chagas. Nora treballa als matins en la cura d'ancians, i fa de cangur en una família a la tarda. Del seu país li arriben les cartes.

Balada triste de trompeta (Espanya/França, 2010)

Any 1937. Durant la Guerra Civil, tropes republicanes irrompen en ple espectacle amb la fi de reclutar als seus treballadors en la lluita contra l'exèrcit sublevat. Anys després, a les acaballes del Franquisme, dos pallasos (Carlos Areces i Antonio de la Torre) pugnen per aconseguir l'amor d'una trapezista (Carolina Bang). "Balada triste de trompeta" és una pel.lícula d'Álex de la Iglesia.

La Sala Singuerlín

Es tracta d’un nou projecte cultural de ciutat, Sala Singuerlín, que impulsa l’Ajuntament amb l’entitat local Cine Club Imatges i que suposa el naixement d’un fòrum d’exhibició i de debat de pel•lícules de cinema d’autor, social i de drets humans a la nostra ciutat. El lloc escollit és idoni, ja que la biblioteca municipal és un nou i modern edifici, inaugurat ara fa dos anys i ubicat al costat de la parada de metro Singuerlín de la L9, que disposa d’una sala amb aforament per a 250 persones amb un sistema de projeccions digitals d’alta qualitat i que ofereix un fons de material especialitzat en cinema d’autor i documentals de més de 800 títols.

Els objectius d’aquesta proposta són diversos. Destaquen l’ impuls  i dinamització d’una programació estable de cinema d’autor i de cinema familiar de qualitat, que contribueix a la sensibilització per la solidaritat, tot difonent el cinema documental i de ficció en els àmbits dels drets humans, cooperació, solidaritat i l’educació per la pau. També es pretén i captar un nou públic interessat en aquests mateixos àmbits.

Una oferta de qualitat

S’ofereix una programació estable amb la projecció  d’obres imprescindibles  de cinema d’autor i de totes les èpoques. Aquests films aniran precedits de la projecció de reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans per tal de sensibilitzar el públic en aquests valors; aquests passis s’han seleccionat a partir d’obres que han participat al Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o han estat proposades per institucions i ONG’s de manera expressa.

Un apartat especial pels infants

El programa previst incorpora una oferta quinzenal de pel•lícules adreçades a un públic infantil per tal de promoure el llenguatge cinematogràfic entre les famílies i els més petits.

Nova etapa de Cine-Club Imatges

Les persones promotores d’aquest projecte cultural són components de Cine-Club Imatges i del servei de Cultura i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Cine-Club Imatges és una entitat cultural sense ànim de lucre i de les més veteranes d’aquesta ciutat, que inicia una nova etapa com a col•lectiu en l’espai de difusió cinematogràfica que és ja  la Sala Singuerlín. L’entitat colomenca rescata la seva experiència anterior com a cineclub i serà l’encarregada de seleccionar les projeccions quinzenals de pel•lícules imprescindibles, de cinema de tots els temps, que es podran veure per primer cop o tornar a veure en pantalla gran. Aquesta renovació inclou el seu logotip distintiu que ha estat creat per María López Ruiz, alumna de l’Institut  Ramón Berenguer IV de Santa Coloma, guanyadora d’un concurs de creació que es va fer entre els escolars de la ciutat.

**Per impulsar la programació estable de cinema d’autor a la biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, s’ha constituït una Comissió de Cinema, formada per la regidora de Cultura i Solidaritat, diversos tècnics d’aquesta àrea municipal i components del Cine Club Imatges.