Obres al Servei d'Urgències de l'Hospital de l'Esperit Sant

S'habiliten una sala d'espera postriatge i un despatx d'informació amb l'objectiu d'agilitzar l'atenció i oferir més intimitat al pacient. El Servei comptarà amb un espai convertible en Àrea d'aïllament de molt alt risc.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha començat aquest mes de setembre unes obres a l'àrea d'Urgències que permetran habilitar una sala d'espera postriatge per aquells pacients de complexitat mitjana que, un cop valorada la seva patologia i a l'espera que els visiti un professional mèdic, requereixin una atenció especial i no sigui convenient que tornin a la Sala d'espera exterior. A més, es farà un despatx d'informació per als pacients i familiars, on se'ls podrà oferir més intimitat i un tracte més personalitzat. La reforma permetrà també disposar d'una zona convertible en Àrea d'aïllament de molt alt risc per a possibles casos de malalties infeccioses.

El projecte també inclou l'adequació dels espais destinats als professionals, que es reubicaran i ampliaran per corregir possibles incomoditats. Entre aquests, es traslladaran els despatxos del Cap de Servei, la Supervisió d'Infermeria i la Secretaria.

Més confort per als pacients i els treballadors
Aquesta reforma ajudarà a agilitzar l'activitat urgent, a proporcionar una espera més controlada per als usuaris i a aconseguir més confort tant per als pacients com per als mateixos treballadors. Es tracta de les primeres obres a l'àrea d'Urgències des que es va inaugurar l'Hospital i sorgeixen de la necessitat d'adequar els espais disponibles als requeriments del Servei, guanyant funcionalitat i espai assistencial.

Les obres, que s'estan realitzant en paral•lel a l'activitat del Servei d'Urgències, s'emmarquen en el Pla de confort del pacient de l'Hospital i són una de les prioritats de la Gerència per aquest 2014. Els treballs s'allargaran durant 2 mesos, de manera que estaran finalitzats de cara a la posada en marxa del Pla Integral d'Urgències a Catalunya.

Els professionals del Servei d'Urgències de la FHES atenen de mitjana entre 160 i 170 pacients diaris i uns 60.000 cada any.