Oberta la inscripció al Premi UB-Ferran Adrià

Poden participar estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior amb treballs de recerca relacionats amb l’alimentació. Organitza: Campus Alimentació-UB.

Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) ha obert el període d’inscripció per participar en la 5a. Edició del Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca. Al certamen poden participar estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior matriculats durant el curs 2013-2014 en centres d’ensenyament de Catalunya.

Enguany, poden optar al Premi els treballs de recerca que tinguin per àmbit temàtic les ciències i tecnologies de l'alimentació, la nutrició, la cuina i la gastronomia, incloent-hi els aspectes antropològics, sociològics, humanístics, econòmics o de qualsevol altra temàtica relacionada.

Aquest certamen forma part del programa d’activitats que ofereix la Santa Coloma, ciutat universitària.

Presentació dels treballs

Els estudiants interessats poden presentar els treballs fins el 6 de juny, data límit, al Servei d’Atenció a l’Estudiant: Edifici Florensa, Adolf Florensa, núm. 8 (Campus Diagonal).

Podeu consultar les bases en aquest enllaç.

Els Premis de la 5a. Edició

Enguany, el certamen consta dels següents premis:

•    Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca per al millor treball relacionat amb el fet alimentari o gastronòmic: Consisteix en una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals, d’un import de 1.000 € per a l’alumne/a autor/a del treball, i una altra de 500 € per al/la professor/a tutor/a. En cas que el treball l’hagi elaborat més d’una persona, el premi es repartirà equitativament. El jurat podrà concedir una menció honorífica, que consistirà en una targeta regal per valor de 300 € per a l’alumne/a i 200 € per al professor/a tutor/a.
•    Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca per a l’escola, institut o centre més implicat i proactiu i que hagi presentat un major nombre de projectes de qualitat en termes relacionats amb el fet alimentari o gastronòmic. Consisteix en una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals, d’un import de 1.000 € per a l’escola. El jurat podrà concedir una menció honorífica, que consistirà en una targeta regal per valor de 500 €.
•    Premi “Seguretat Alimentària” al millor treball dels presentats que desenvolupi algun aspecte de la seguretat alimentària. Aquest premi estarà dotat d’una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals per valor de 300 € per a l’alumne/a i 200 € per al tutor/a.

Què és el premi UB-Ferran Adrià

A fi de promocionar els estudis de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments entre l’alumnat de secundària, així com incentivar els treballs de recerca de batxillerat que relacionin les diverses ciències amb les realitats quotidianes de la cuina i l’alimentació, la Universitat de Barcelona convoca, des de l’any 2009, un premi per a treballs de recerca de batxillerat que tractin aspectes relacionats amb la nutrició i el món alimentari. 

La Universitat de Barcelona i Ferran Adrià, nomenat doctor honoris causa el 2007 i un dels grans referents de la cuina mundial, van acordar que el premi portés el seu nom. La primera edició va celebrar-se el curs 2009-2010, i a partir de l’any següent l'empresa Gallina Blanca Star va convertir-se en patrocinadora. 

Més informació al web del Campus Alimentació-UB